El programa Salut i Crisi, protagonista de la reunió de regidors de la comarca de la Selva

Imatge de la reunió de regidors de Benestar Social

Imatge de la reunió de regidors de Benestar Social

Els regidors de Benestar Social de la comarca de la Selva es van reunir el divendres 17 de gener per tractar la subvenció que Dipsalut ha atorgat al Consorci de Benestar Social, en el marc del programa Salut i Crisi, per al projecte comarcal per a la millora de les condicions de les famílies en situació de vulnerabilitat.

En el transcurs de la reunió també es va donar a conèixer l’aportació econòmica que Dipsalut atorgarà al Consorci de Benestar Social de la Selva perquè es puguin acomplir bona part dels objectius del projecte. En concret la subvenció és de 68.254 euros, que serviran per a la compra de productes d’higiene personal i d’higiene de la llar i per fer front a despeses d’ajuts d’urgència social a tota la comarca.

L’any 2012, un total de 1.200 famílies de la comarca de la Selva van utilitzar el banc dels aliments i en conseqüència es trobaven en situació de vulnerabilitat social. En l’actualitat, la xifra no ha canviat gaire respecte de l’any passat i les necessitats de les famílies a la Selva és molt similar.

La responsable d’Atenció Primària del Consorci de Benestar Social, Maite Boldú, ha destacat la transversalitat del projecte, ja que segons ha explicat hi intervenen diversos agents entre els quals hi ha Dipsalut, que atorgala subvenció; el Consorci, que ho ha liderat i ho ha elaborat juntament amb els ajuntaments, i les entitats del tercer sector, que són les que s’encarregaran de coordinar el repartiment dels productes a les famílies de la comarca. D’altra banda, els ajuts d’urgència social ajudaran als ajuntaments a pal·liar l’impacte de la crisi en les famílies.

En aquesta línia, Boldú ha assenyalat que la importància de treballar conjuntament els administracions i les entitats del tercer sector per tal d’aconseguir un treball més efectiu en àmbits com els serveis socials.

El tret de sortida oficial del repartiment de productes es farà el dia 6 de febrer amb la presència dels regidors de Benestar Social de la Selva, el president del Consell Comarcal i el del Consorci de Benestar Social, representants de Dipsalut.