El CCS ha realitzat diverses actuacions per fomentar el reciclatge i la reducció de residus

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva (CCS) ha realitzat diverses actuacions vinculades amb el reciclatge i la reducció dels residus a la comarca, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que enguany es va celebrar entre els dies 16 i 24 de novembre.

Entre les accions més significatives, tal com ha comentat el conseller de gestió de residus, Josep Roquet, hi havia l’obsequi de bosses de la compra i bosses per reciclar als usuaris de les dei xalleries municipals o als alumnes dels centres escolars (depenent de la tipologia del municipi). En aquest sentit, Roquet ha recordat que el lliurament de les bosses per separar bé a casa, de colors blau, groc i verd, va estretament relacionada amb altres actuacions de millora dels contenidors de recollida selectiva que l’empresa comarcal de gestió de residus de la Selva, NORA S.A ha dut a terme, durant l’any, a tots els municipis on gestiona aquell servei.

Concretament, cal fer especial menció, a la renovació del parc de contenidors que s’ha fet, retirant del carrer els contenidors més vells i danyats (alguns amb més de 15 anys d’antiguitat). Així mateix, hi ha hagut un acostament del servei de recollida selectiva als sectors de cada poble on mancava o era insuficient. També, tal com ha explicat el conseller, en el conjunt d’aquestes actuacions s’ha fet una millora dels contenidors ja instal·lats, se’ls hi ha col·locat plaques informatives més clari ficadores sobre el seu ús que, a la vegada, unifiquen tots els models del carrer.

Els veïns i veïnes de la comarca de la Selva hauran pogut observar la coincidència dels motius estampats a les bosses de reciclatge amb la informació que ara tenen els contenidors de recollida selectiva de la major part dels municipis de la Selva. Sens dubte, tal com ha dit Roquet, trobaran que és una bona guia per separar primer els residus a casa i utilitzar més fàcilment després els contenidors del carrer.

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Foto: Consell Comarcal de la Selva

En la mateixa línia, a tot arreu, a les bosses de reciclar, als contenidors del carrer i als propis vehicles de NORA que fan el servei, apareix el mateix lema per recordar-nos constantment la gran importància que té la participació de cadascun de nosaltres en la reducció dels residus i el reciclatge: Recicla i marca’t un punt!

Aquelles persones que vulguin disposar de més informació sobre la campanya i sobre les iniciatives catalanes relacionades amb la reducció dels residus pot visitar el web del Consell Comarcal www.selva.cat/prevencio.

 La majoria de pobles de la Selva han participat

La majoria de municipis de la Selva es van adherir, d’una manera directa o indirecta, a la campanya de la setmana europea de la prevenció de residus. Els ajuntaments que hi varen participar són: Anglès, Arbúcies, Breda, Brunyola, Fogars de la Selva, Tossa de Mar, Massanes, Osor, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Susqueda,Sant Hilari Sacalm, Riudellots de la Selva, Vilobí d’Onyar.