La policia local de Lloret recupera un home en parada cardiorespiratòria

Actualment Lloret de Mar compta amb 13 desfibril·ladors

Foto: Ajuntament de Lloret de Mar

Foto: Ajuntament de Lloret de Mar

El passat divendres 5 de desembre a les 11.52 hores, un ciutadà va alertar la policia local de Lloret de Mar que a l’interior d’un vehicle estacionat en un pàrquing privat del carrer Sènia de Barral, hi havia un home aparentment inconscient. En arribar els agents al lloc van trobar-hi un home de 44 anys, veí de Lloret, inconscient i en parada cardiorespiratòria.

Els agents el varen treure del vehicle i varen iniciar les maniobres de reanimació i utilització de l’aparell desfibril·lador (DEA), activant immediatament els serveis medicalitzats, que varen arribar pocs minuts després i van rellevar els agents en l’atenció al pacient.

La rapidesa de l’actuació i les maniobres practicades varen permetre la recuperació del pacient, que, ja estable, finalment va ser traslladat a l’Hospital Comarcal per l’ambulància medicalitzada del SEM.

Actualment Lloret de Mar compta amb 13 desfibril·ladors (DEA) a diferents punts fixos del municipi. A aquests aparells s’hi afegeixen cinc desfibril·ladors mòbils que ja va oferir el Dipsalut fa un parell d’anys, els sis desfibril·ladors de temporada ubicats a les instal·lacions de salvament i els cinc desfibril·ladors de les instal·lacions esportives.

Aquest any l’Ajuntament de Lloret ha realitzat set sessions de formació a un total de 117 efectius de la Policia, auxiliar de protecció de l’entorn, voluntaris de protecció civil, conserges i altres treballadors municipals que tenen un DEA a prop, perquè n’aprenguin el funcionament.

En paraules de Jordi Martínez, regidor de Seguretat Ciutadana, «aquest és un cas clar de com els desfibril·ladors tenen un funció vital a l’hora de poder salvar vides en moments crítics i des del nostre punt de vista la formació del personal municipal que hi intervé de manera més immediata en aquests casos, és primordial».