El CCS signa un conveni amb Riudellots i d’Hostalric per promocionar l’excel·lència alimentària a la comarca

Salvador Balliu, Josep Antoni Frias i Montserrat Roura

Salvador Balliu, Josep Antoni Frias i Montserrat Roura

El Consell Comarcal de la Selva (CCS) ha signat un conveni de col·laboració amb els ajuntaments d’Hostalric i de Riudellots de la Selva que té com a objectiu de promoure l’excel·lència alimentària a la comarca, posant en valor el patrimoni gastronòmic de la comarca, els productes locals i la promoció dels valors culturals associats a l’alimentació i la gastronomia.

L’acte de signatura s’ha fet aquest dilluns al matí a la seu del Consell Comarcal i ha anat a càrrec del president de l’ens, Salvador Balliu; de l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias, i de l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura.

Salvador Balliu ha explicat que un dels eixos del pla d’innovació de la Selva iniciat pel Consell Comarcal l’any 2006 és la posada en valor del patrimoni gastronòmic de la comarca i la dinamització de la indústria alimentària, dos sectors amb una gran importància en nombre de treballadors i aportació al PIB comarcal.

Domus Sent Soví

Domus Sent Soví

Des de llavors, el projecte s’ha anat encaminant a posicionar la Selva com un territori de referència en l’àmbit de l’alimentació i la gastronomia, i en la millora de la competitivitat de la indústria alimentària. Hostalric i Riudellots han fet una aposta molt important dins l’àmbit del projecte, creant dos equipaments que han d’esdevenir clau per convertir la Selva en un territori referent en l’excel·lència en l’alimentació: el Domus Sens Soví, el Centre Gastronòmic d’Hostalric, i el Food Lab, el Centre d’Innovació en Gastronomia Industrial de Riudellots de la Selva.

El president de l’ens comarcal, Salvador Balliu, ha assegurat que es pretén millorar la competitivitat de la indústria alimentària de la comarca, a partir de la dinamització de la plataforma d’innovació gastronòmica industrial i la creació de serveis de suport a la innovació alimentària. Per la seva banda, l’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias, ha assegurat que «amb aquest conveni es generarà un entorn favorable que afavorirà la formació i el flux de talent al territori al voltant de la indústria alimentària i la gastronomia, com a elements fonamentals per a la dinamització econòmica i social».

Finalment, l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, ha assegurat, l’objectiu de Hostalric i Riudellots és treballar coordinadament i crear sinergies entre els diferents agents econòmics del sector agroalimentari de la comarca, per tal de reforçar aquest posicionament de la Selva com a territori excel·lent en l’alimentació.