El Museu Etnològic del Montseny i l’ajuntament d’Arbúcies estrenen una col·lecció de contes llegendaris

El Museu Etnològic del Montseny d’Arbúcies va acullir ahir a la tarda la presentació del conte «La Bruixa Guilleuma». Aquest és el títol del primer exemplar de la col·lecció Contes del Montseny, editat pel Museu Etnològic del Montseny i l’Ajuntament d’Arbúcies.

La col·lecció Contes del Montseny neix amb la voluntat d’apropar al públic de totes les edats alguns mites, llegendes i històries verídiques o imaginàries que formen part del llegat cultural del Montseny.

La primera protagonista d’aquesta col·lecció és la bruixa Guilleuma, personatge llegendari de qui en sabem ben poc, que habitava les ruïnes del Castell de Montsoriu provocant maldats.

L’acte de presentació s’amenitzarà amb les narracions infantils de Pepa contes, i comptarà amb la presència de les autores del conte: Jordina Boix (text) i Delphine Labedan (il·lustracions)

Per a l’any vinent està previst que aparegui publicat el segon número de la de la col·lecció sobre la llegenda de la Dona d’Aigua. Altres narracions que poden aparèixer faran referència als bandolers, la clau de Sant Pere, etc. Els exemplars del conte es podran adquirir al Museu Etnològic del Montseny i a les llibreries arbucienques i d’altres poblacions del Montseny.