Exposició de fotografies de Josep Valls Roca a la biblioteca de Lloret

Expo_Josep_Valls

Cartell de l’exposició

Unes 700 fotografies estan exposades aquests dies a la sala d’exposicions de la Biblioteca de Lloret de Mar. Són imatges de la col·lecció del lloretenc Josep Valls, conegut com a Bambi.

La mostra està dividida en quatre apartats diferents. Hi ha un apartat titulat El Lloret retrospectiu, on es veuen fotografies de Lloret de totes les èpoques. Un altre apartat està dedicat al 50 aniversari del Barri dels Pescadors.

Aquests dos apartats solen ser els que tenen més èxit perquè hi surt fotografiada molta gent de Lloret de totes les èpoques i s’inclouen en un grup de fotografies que en Bambi anomena Gent del poble. Un altre dels apartats de l’exposició d’enguany es titula Estris de pagès i altres detalls, que mostra el passat del municipi vinculat amb la pagesia. La fotografia més antiga d’aquest apartat data del 1880 i la més moderna del 2009. A més, també hi ha una secció dedicada a pous, que l’autor de la mostra ha titulat Curiositats en pous. En aquest cas s’hi han exposat fotografies vinculades a aquesta temàtica que daten d’entre els anys 1960 i 2012.

Fa setze anys que Josep Valls exposa les seves fotografies per la Festa Major de Sant Romà i la seva col·lecció arriba a les 50.000 instantànies, que ha anat recol·lectant al llarg del temps. Josep Valls vol que en un futur tota la seva col·lecció sigui per a l’Arxiu Municipal. De moment, una petita part d’aquestes fotografies es poden veure a la Casa de la Cultura. L’exposició està oberta fins al 30 de novembre, de dilluns a divendres matí i tarda, i també el dissabte al matí.