Adel Mechal es proclama guanyador del 40è Cros de Santa Coloma de Farners

Salavador Balliu, a l'esquerra, amb les atletes millor classificades

Salavador Balliu, a l’esquerra, amb les atletes millor classificades

L’atleta Adel Mechal es va proclamar guanyador del 40è cros de Santa Coloma de Farners, que es va celebrar ahir al matí al parc de Sant Salvador. La població de Santa Coloma va viure una gran jornada esportiva en el marc d’aquest esdeveniment, que va congregar esportistes vinguts d’arreu del territori català.

Un total de 1.200 atletes de totes les categories i aproximadament 3.000 persones de públic van omplir un indret que semblava fet exprés per a la pràctica del cros. Adel Mechal (AA Palamós) en categoria masculina i Atteneri Tur (CA Laietana) en categoria femenina van aconseguir guanyar la prova degana del cros gironí.

Respecte a la categoria absoluta masculina, el cap de cartell era el velocista de l’Associació Atlètica Palamós Adel Mechal. El palamosí no va tenir cap tipus de problema per imposar-se a la segona prova del Circuit Gironí de Cros, Gran Premi Consell Comarcal de la Selva i Trofeu Diputació de Girona, malgrat que fins a la segona volta un voluntariós Hamid Kabouri (Lloret-La Selva) va intentar seguir-li el ritme. Mechal, amb un ritme molt més alt que la resta de competidors, va efectuar una bona prova, que li servirà de preparació de cara a la seva temporada de pista, on els 1.500 m

continuen essent la seva especialitat. El segon i tercer esglaó del podi el van ocupar Iván Zarco (CA Igualada) i Marc Roig (CA Laietana).

Pel que fa a la categoria femenina, Atteneri Tur (CA Laietana) li va treure per 2” el triomf de la prova a la banyolina del FC Barcelona Esther Guerrero, que al final va quedar segona, seguida de Mari Carmen Gonzàlez (CA Laietana), en una categoria on novament es van poder veure moltes participants barcelonines que han pujat el nivell, al ja exigent nivell gironí.

La capital de la Selva es va omplir des de primera hora del matí d’atletes, en part perquè les categories cadet, juvenil i júnior puntuaven per al Circuit Català de la modalitat. Això va fer que molts esportistes de les comarques barcelonines es desplacessin en massa a aquesta prova del circuit gironí, cosa que va propiciar un dels millors ambients de cros dels darrers anys. Una prova d’això va ser que van sortir un total de 112 atletes a les categories cadet i juvenil femenines, una xifra molt elevada si es compara amb altres proves del circuit.

Les 23 categories de la modalitat van tornar a participar a la prova degana del cros gironí, i per tot això va resultar una jornada històrica per a les terres colomenques.