El Consell Comarcal de la Selva acull l’entrega de diplomes del curs de postres de cuina i preparacions bàsiques de pastisseria

La sala d’actes del Comarcal de la Selva va ser l’escenari ahir dijous, 2 de desembre, de l’acte d’entrega de diplomes als alumnes que han participat en el curs de postres de cuina i preparacions bàsiques de pastisseria.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Jordi Gironès, l’alcalde d’Anglès, Pere Figuereda; el regidor de Promoció Econòmica, Carles Tabarner juntament amb el propietari de la pastisseria Masó, Josep Masó; i Carles López, gerent de comercial Sarrats varen ser els encarregats d’atorgar els diplomes als alumnes que han participat en aquest curs.

En aquesta formació, que es va realitzar durant el mes de setembre a la població de Sant Hilari Sacalm,  hi van participar un total de 13 alumnes provinents dels municipis d’Anglès, Lloret de Mar i Sils. 

En el marc d’aquesta formació, que es va dur a terme a l’obrador de la pastisseria Masó de Sant Hilari, els alumnes han après diverses tècniques per poder elaborar les principals especialitats de postres, com la crema pastissera, els panellets, els braços de gitano, el pastís de Sant Jordi o el pastís tradicional, entre altres. Així mateix, han treballat ingredients com el massapà i la xocolata. En aquest curs, els alumnes han treballat la pasta de full i coques de crema, el briox i també la pasta lionesa o petitsú. Finalment, aquests també han rebut una formació bàsica per elaborar semifreds com la mousse de xocolata i de fruites del bosc, i també de pastisseria salada, com les pizzes, el pastís de tonyina i els rotlles de pernil dolç, etc.

La formació, que ha tingut una durada de trenta sis hores , s’ha complementat amb un curs de manipulador d’aliments de quatre hores. D’aquesta manera, tots els participants a aquest curs han obtingut el certificat per treballar amb matèries alimentàries.

 

Subvenció

Aquesta formació ha estat possible gràcies al fet que l’Ajuntament d’Anglès va rebre una subvenció del Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització (FEAG) a finals de l’any 2009. Aquesta subvenció pretenia donar suport als treballadors que s’havien vist afectats per acomiadaments provocats per la globalització dels mercats, com és el sector tèxtil, a la població d’Anglès.  En aquest procés, el Consell Comarcal de la Selva -a través de la Xarxa de Serveis Integrals per a l’Ocupació (Xarxa-SIO)- va ser consultat diverses vegades per la responsable tècnica municipal del projecte sobre el tipus de reciclatge professional que podrien rebre les persones participants.

Un dels sectors on sempre hi ha hagut demanda de personal qualificat és el de la fleca i pastisseria – concretament d’auxiliars-; per això es va optar per oferir una formació en aquest àmbit. Amb tot, per tal de poder dur a terme aquesta formació és requeria un obrador, que en aquest cas va cedir gratuïtament la pastisseria Masó de Sant Hilari, així com una empresa dedicada a la distribució de masses congelades als professionals de la fleca, la pastisseria i l’hostaleria, que aportaria les matèries primeres i la roba de treball; en aquest cas va ser Comercial Sarrats.

 

Facilitar la incorporación al món laboral

Els alumnes d’aquesta formació compten ara amb una formació que els ha de facilitar la incorporació de nou al món laboral. És per això que la prospectora de la Xarxa-SIO està contactant amb diferents empreses i enviant els currículums dels alumnes del curs per tal de treballar tota la part de la inserció. En l’actualitat, dels 13 alumnes que han realitzat aquesta formació, un total de 5 ja estan treballant i es previst que durant la campanya de Nadal s’incorporin alguns alumnes més al món laboral.

En el seu parlament, el president de l’ens comarcal,  Jordi Gironès, ha valorat positivament aquesta experiència i ha posat especial èmfasi en la col·laboració que hi ha hagut entre l’Administració i l’empresa privada, així com també la mobilització de les entitats i la societat civil per tal que aquesta formació es pogués dur a terme.

Foto: Consell Comarcal de la Selva