Hostalric congela les ordenances fiscals per al proper any 2014

Imatge aeria d'Hostalric / Foto: JFG - Blanesaldia.com

Imatge aeria d’Hostalric / Foto: JFG – Blanesaldia.com

El ple d’Hostalric va aprovar a la sessió ordinària celebrada ahir les ordenances fiscals per al 2014. A proposta de l’equip de govern, es va aprovar la congelació de totes les ordenances, la redefinició d’unes altres i alguna reducció en un parell de conceptes.

Per tant, ni els vehicles, ni l’IAE, ni els guals, ni l’aigua, ni les escombraries ni el clavegueram patiran cap increment de cara al proper exercici. L’excepció més destacada a aquesta decisió és l’IBI, ja que l’Ajuntament va sol·licitar a Hisenda una reducció del 15% sobre els valors cadastrals. L’aprovació d’aquesta ordenança ha quedat sobre la taula a l’espera de la decisió definitiva d’Hisenda que s’hauria de conèixer en els propers dos mesos.

Algunes altres ordenances han patit un canvi de redactat tot i que les seves quantitats no s’han vist modificades. Ha estat el cas de les ordenances sobre construccions i obres, els apartaments turístics, els guals o els diferents espais de la Serafí Pitarra.

Les úniques reduccions que s’aprecien a les ordenances del proper 2014 es troben a les taxes que abonen les parades i firaires (reducció entre 10% i 20%) i de la d’ús dels diferents espais de la Domus Sent Soví (amb reduccions de fins el 40%).

Les ordenances fiscals 2014 es van aprovar amb els vots a favor del grup de convergència (5 regidors) i el PSC (1 regidor), i l’abstenció del grup d’ERC (3 regidors).