La diputada Teresa Jordà reclama la reobertura del servei mèdic a l’aeroport de Girona

La diputada Teresa Jordà

La diputada Teresa Jordà

El grup d’ERC-RCat- Catalunya Sí al Congrés dels Diputats presentarà una proposta no de llei per a modificar les normes relatives a assistència sanitària als aeroports i amb la finalitat d’aconseguir el retorn d’aquests serveis a l’aeroport de Girona. Fa poc dies una dona va morir de forma sobtada a l’Aeroport quan es disposava a pujar a un avió per viatjar al Regne Unit.

El 8 de maig de 2013 la Comissió de Foment del Congrés va rebutjar la proposta d’ERC de retorn dels serveis d’urgències mèdiques a l’aeroport de Girona, excusant-se en que no era exigible legalment.

Per la diputada Teresa Jordà «no és una qüestió de legislació, sinó d’humanitat i qualitat del servei. Però si volen que la norma delimiti l’obligació de tenir aquests serveis, demanarem modificar la norma».

La política d’assistència sanitària en els aeroports que va aprovar AENA l’any 2007 establia la presència de personal sanitari en aeroports (ATS/DUE) d’entre 1 i 8 milions de passatgers (el de Girona en va transportar 2,8 milions el 2012) i aquest és el barem que volem recuperar normativament per tal d’obligar a prestar el servei.

El Parlament de Catalunya, per la seva banda, va aprovar també, el mes de febrer d’enguany, la proposta de resolució presentada per ERC en que s’instava a retornar els serveis mèdics al nostre aeroport.

Jordà ha afegit que «no és de lògic que el Secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge respongui ara que les emergències mèdiques en els aeroports corresponguin a les comunitats autònomes i ajuntaments i no a AENA».