L’empresa de salvament i socorrisme de platges de Lloret ha atès 2661 persones

El passat dilluns va finalitzar el servei a les cales. A les platges es prolonga fins mitjans d’octubre

Foto: Ajuntament de Lloret

Foto: Ajuntament de Lloret

Proactiva, l’empresa de salvament i socorrisme contractada per Lloret de Mar, va finalitzar ahir els seus serveis a les cales; en el cas de les platges es mantenen fins a mitjans d’octubre. Destaca la important tasca de prevenció realitzada amb un total de 8.697 avisos.

De fet, en èpoques de màxima afluència es donen una mitjana de 100 recomanacions al dia a la platja de Lloret. Pel que fa a les atencions s’ha donat servei a 2.661 persones a les 5 platges i cales vigilades de Lloret; d’aquestes xifres globals, 1.168 han estat petites ferides provocades per rescades amb les roques, talls per musclos o similars, 60 rescats (dels quals un 76’66% han estat a la platja central) i 1.074 picades per meduses o similars que es varen concentrar la primera setmana de juny en aquet es varen atendre un 50% de les atencions totals.

Un altre aspecte rellevant és l’augment de la demanada dels serveis per persones de mobilitat reduïda que ha augmentat en un 11%. El servei de cadira amfíbia que s’ofereix a la platja de Lloret i Fenals pel facilitar el bany a aquestes persones ha atès a 271 persones; 153 a Lloret i 118 a Fenals.

Aquesta temporada s’ha millorat aquesta zona adaptada a la platja central amb un canviador i unes carpes per protegir del sol amb accés directe des de les passeres de fusta; a més s’han reforçat els rètols informatius. Aquest 2013 la platja de Lloret ha rebut la distinció en la categoria d’accessibiltat i ruptura de barreres arquitectòniques, dins del programa Bandera Blava que gestiona ONG Adeac.

Una distinció en què col•labora la Fundació ONCE i que reconeix la tasca d’aquells municipis que, a més de tenir la bandera blava, han dedicat una especial atenció vers la supressió de banderes arquitectòniques i atenció a persones amb necessitats especials.

Per garantir la seguretat de la gran afluència de turistes a les platges de Lloret de Mar, l’Ajuntament ha comptat amb 21 socorristes aquàtics repartits en les 5 platges, a més d’11 vigilants de platges i un complert equipament de vigilància i salvament que inclou: 2 llocs de socors i primers auxilis, 6 punts d’intervenció i assistència sanitària, 10 cadires de vigilància estàtica, 1 moto aquàtica de rescat, 1 quad, 6 caics i 2 desfibril•ladors, entre d’altres equips. El període és del 15 de maig al 15 d’octubre el que converteix Lloret en una de les destinacions que dona més dies aquest servei.