Bona participació i bon ambient a la Fira de Sant Miquel i el Gastroart d’Hostalric

Foto: La Selva Comunica

Foto: La Selva Comunica

Aquest dilluns 30 de setembre es clouen els actes de la Fira de Sant Miquel d’Hostalric. Durant el cap de setmana la població ha ofert als seus visitants diversos d’actes culturals, lúdics, esportius i d’entreteniment, a més de la fira d’artesania que ha ocupat els carrers del nucli històric hostalriquenc. El bon ambient i la gran participació han estat els eixos d’aquesta edició de la Fira de Sant Miquel i el Gastroart.

La Fira de Sant Miquel és un dels esdeveniments essencials de la població que commemora la finalització de l’estiu i les tradicionals fires de bestiar. L’evolució d’aquesta festivitat es va recuperar fa unes dècades i ara constitueix un dels eixos centrals del calendari festiu de la població. Per altra banda, el Gastroart és una reivindicació de l’important paper que tenen els productes de qualitat i proximitat en el patrimoni cultural de la població i de tot el país, fet pel qual conjuga tradició i futur des de la vessant de la gastronomia.

Portada del DVD / Foto: La Selva Comunica

Portada del DVD / Foto: La Selva Comunica

Per altra banda, i coincidint amb aquesta celebració, l’Ajuntament d’Hostalric ha presentat el segon DVD ‘Hostalric, una mirada al pasat’. Els protagonistes d’aquest treball són diversos hostalriquencs i hostalriquenques que expliquen les seves vivències en les festes i tradicions de la vila durant els anys anteriors i posteriors a la guerra civil espanyola. Els testimonis van acompanyats de fotografies de l’època. Es tracta d’un recull d’història oral de la vila explicat pels seus habitants amb anècdotes i la seva manera de viure o de celebrar les festes i tradicions.

Amb aquesta col•lecció, l’Ajuntament vol recuperar els fets passats de la vila i que aquests perdurin en la memòria de tothom per aconseguir el llegat i la identitat d’Hostalric per tal que les generacions futures els puguin conèixer de primera mà. Aquest DVD es pot adquirir a l’Ajuntament d’Hostalric.