II Seminari d’Etudis Medievals d’Hostalric

El II Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric tindrà lloc els dies 18 i 19 de novembre a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Hostalric. L’assistència romandrà oberta a tot el públic interessat, que es podrà inscriure gratuïtament per e-mail o bé els mateixos dies del seminari. Per inscripcions i més informació, contactar amb patrimoni@hostalric.cat o bé amb l’Ajuntament d’Hostalric (972 86 40 11). 

La iniciativa del II Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric sorgeix de l’interès de l’Àrea de Patrimoni del consistori per donar projecció científica a la vila d’Hostalric, tot aprofitant el seu paper en la Història en qualitat de capital administrativa del vescomtat de Cabrera.

Amb la seva realització s’ha consolidat el seminari d’estudis medievals a Hostalric que té un caràcter biennal. Aquesta activitat compta, a més, amb el suport de la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació, el Servei d’Ocupació de Catalunya del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. La presentació del seminari anirà a càrrec del sr. Joaquim M. Puigvert, vicerector de la Universitat de Girona i de l’alcalde de la vila d’Hostalric.

Aquesta segona edició del Seminari d’Estudis Medievals d’Hostalric té per tema central el tractament de les ciutats, viles, sagreres. Els nuclis urbans a la Baixa Edat Mitjana (segles XIII-XV), és a dir, la formació, l’evolució, el creixement de l’espai urbà i els equipaments per a ciutats en època medieval. També es tractarà el tema de la fiscalitat, la seva gestació i consolidació, així mateix, la comercialització de productes i l’evolució dels espais de venda a l’Edat Mitjana.

En aquest sentit, el seminari comptarà amb la participació dels experts en la matèria Dr. Víctor Farias Zurita, professor de la Universitat Pompeu Fabra; Drs. Lluís To Figueras i Pere Ortí i Gost, professors d’Història Medieval de la Universitat de Girona; i Dr. Pere Verdés i Pijuan investigador de recerca de l’Institut Milà i Fontanals. Així mateix, s’hi donarà cita un nodrit grup d’investigadors que exposaran les seves recerques i els seus treballs en aquest àmbit.

Edició i foto: José Fernández