Dinou infants nouvinguts a Santa Coloma de Farners han participat a les classes de reforç lingüístic

Aquesta activitat, adreçada a menors d’origen estranger arribats recentment a la ciutat, ha tingut com a objectiu aprofitar el temps de lleure per a millorar el seu nivell formatiu i incrementar les capacitats lingüístiques en català, dotant-los d’unes nocions de llengua catalana, basades en el joc i en activitats de lleure.

L’activitat ha estat dinamitzada per dues monitores de l’empresa La Guilla i ha tingut lloc entre l’11 de juliol i el 14 d’agost de les 17:30 h a les 19:30h, a les instal·lacions del Col·legi Públic Castell de Farners.

Durant aquests dies s’han fet tallers de manualitats, cançons, contes, pintar, disfressar-se, jocs de taula o de córrer, amb les que els nois i noies han posat en pràctica la llengua catalana en un espai d’aprenentatge i de relació social. En total hi han participat 19 nens i nenes de primària i secundària procedents de l’Índia, del Marroc, de Gàmbia i de la Xina.

Des de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, les escoles i les famílies es fa una valoració molt positiva d’aquesta activitat que permet a aquests nois i noies nouvinguts poder incorporar-se a les aules del curs 2013/2014 amb unes nocions de català. Igualment, els participants que ja havien estat escolaritzats han tingut l’oportunitat de practicar el que ja havien après.

El reforç lingüístic ha estat un espai on compartir, des d’orígens diversos i diferents edats, unes mateixes experiències i una mateixa llengua. Aquest fet ha potenciat valors com la solidaritat i l’amistat. Pels pares d’aquests nens també és un fet positiu veure com els seus fills, sobretot els que acaben d’arribar, comencen a introduir-se en la llengua del país. Això va quedar reflectit el dia de la festa final, amb un petit concert que van protagonitzar els nois i noies.