La Generalitat licita la construcció d’una rotonda a Riudellots de la Selva

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat la licitació dels treballs per a la construcció d’una rotonda a la C-25 a Riudellots de la Selva. Les obres, que es liciten per un import de 918.000 euros, s’adjudicaran a finals d’any i començaran durant el segon trimestre de 2011. El termini d’execució serà de 12 mesos.

El nou giratori se situarà a uns 400 metres abans d’una altra rotonda existent a l’inici del nucli urbà de Riudellots de la Selva. La rotonda tindrà un diàmetre exterior de 40 metres, amb una calçada anular de 8 metres formada per 2 carrils de 4 metres i vorals interiors i exteriors de 0,5 metres. L’últim metre de l’illot interior serà trepitjable.

Les obres també inclouran:

– Reordenació d’un accés proper al marge dret de la carretera que comunica amb un camí cap a les edificacions properes.

– Construcció d’un vial des de la rotonda existent a l’entrada de Riudellots fins al camí vell. El vial tindrà 120 metres i una secció formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres.

– Canalització per al drenatge de l’illot central i disposició de cunetes formigonades i col·lectors per al drenatge longitudinal.

– Senyalització horitzontal, vertical i d’orientació.

– Enllumenat de la rotonda mitjançant la disposició d’una columna central i de llumeneres complementàries als carrils d’entrada al nus.

– Mesures d’integració ambiental: revegetació dels illots principals de la cruïlla i interior de la rotonda, així com dels talussos.

– Desviament i reposició dels serveis afectats: línies telefòniques, gas i conducció d’aigua potable.