Lloret de Mar inicia la construcció de la nova piscina olímpica

L’Ajuntament de Lloret portarà a terme aquesta tarda l’acte de col·locació de la primera pedra de la nova piscina olímpica com a símbol d’inici d’unes obres que han estat una reivindicació històrica de la ciutadania lloretenca des de fa 25 anys.

L’alcalde Xavier Crespo explica que «assumir un càrrec polític significa acceptar reptes i tirar endavant projectes, i això és el que any rere any ha fet el nostre equip de govern. La piscina era una demanda històrica de la població i a nivell turístic esdevé un element diferenciador que projecta encara més l’aposta de Lloret pel turisme esportiu». Crespo afegeix que «estem parlant d’ un equipament que es trobarà prop del centre i de totes les altres infraestructures esportives. En aquest sentit, de ben segur que tindrà una gran atracció».

 

Diferents fases

La situació econòmica de crisi global va fer que es replantegés aquest projecte i s’apostés per fer-ho en diferents fases. En aquesta primera fase es construirà la piscina olímpica de 50 metres de llargada i 25 metres d’amplada, els vestidors, el bar-cafeteria i una sala de fitness de 290 m2. L’equipament tindrà dues passarel·les mòbils, el que permetrà disposar alhora de tres piscines de 25 metres, una de les quals amb fons mòbil per adaptar-la a fer-hi aquagym o cursos de natació per a nadons.

Així doncs serà possible comptabilitzar entrenaments de diferent nivell qualitatiu amb activitats d’ensenyament i lleure. La piscina podrà acollir totes les modalitats esportives d’aigua exceptuant les competicions oficials de natació sincronitzada. No obstant, sí que es podran acollir tant entrenaments com estades esportives de natació sincronitzada.

L’altra fase que es contemplarà més endavant és la construcció de més sales de fitness i sales de rem.

 

Costarà 9,5 milions d’euros

Amb aquesta important aposta s’aconsegueix tant cobrir les demandes de la població com atraure a la vila tota una sèrie de modalitats esportives vinculades a l’aigua i que han d’acabar de projectar la marca «Lloret Vila Esportiva». I és que, a nivell de turisme esportiu, Lloret acull anualment més de 100.000 esportistes -més el seus acompanyants- i les seves instal·lacions estan en ple rendiment durant tot l’any.

La nova piscina, que costarà 9,5 milions d’euros –un 25% menys del previst inicialment- i es construirà en 18 mesos, oferirà una imatge oberta, transparent i dinàmica on destacarà la llum. Des de l’espai que configura la piscina es projectaran vistes a les àrees ajardinades exteriors, així com a la zona d’aigües que quedarà separada per un tancament vidrat.

Els seus espais interiors tindran vistes en les seves quatre façanes, com una invitació a participar i gaudir de tota la seva àmplia oferta. La seva coberta s’articularà amb lluernaris que buscaran la llum diürna més favorable per portar-la filtrada i tamisada fins a tots els racons dels espais interiors. Els plecs de la coberta seran utilitzats com a suport per integrar els panells solars i les plaques fotovoltàiques que contribuiran a l’estalvi energètic del conjunt.

L’accés dels usuaris de la piscina es produirà a través d’un passatge peatonal si bé també serà possible l’accés a través del vestíbul que es compartirà amb els usuaris. L’àrea d’espectadors es situa a la planta superior amb una capacitat aproximada de 580 persones.