Balanç positiu dels 100 primers dies de l’equip de govern del Consell Comarcal de la Selva

Segons Balliu, la investigació interna que s'ha fet no ha trobat irregularitats

Segons Balliu, la investigació interna que s’ha fet no ha trobat irregularitats

El nou equip de govern del Consell Comarcal de la Selva ha fet balanç dels 100 primers dies de mandat. A l’acte, el president de l’ens, Salvador Balliu, i el vicepresident, Jordi Orobitg, han estat acompanyats per la malloria de consellers de la comissió permanent del ple.

El president de l’ens comarcal, Salvador Balliu, i el vicepresident, Jordi Orobitg, han fet un breu repàs dels primers 100 dies de govern, en què han destacat que s’ha treballat en diversos projectes, com ara la renovació del nou web, que disposarà d’una nova versió a mitjan setembre, a més dels canvis d’imatge i de lema. Tindrà com a nou eslògan La Selva al servei de les persones.

Altres tasques que ha portat a terme el nou equip és la inspecció en la gestió dels residus, la millora del centre d’acollida d’animals i l’adjudicació del servei de menjador escolar. Balliu també ha posat en relleu els bons resultats de l’Oficina d’Habitatge, la creació del fòrum ambiental de la Selva i el desenvolupament empresarial, social i turístic, durant la valoració del nou govern del Consell Comarcal.

Durant aquests primers dies de govern també s’han posat en marxa un total de 10 projectes de Brigada Jove de la Selva, amb 91 joves participants, que reben el suport del Consell Comarcal; s’ha finalitzat el primer curs, amb una valoració positiva de les Aules Musicals de la Selva a Amer, Vilobí i Riudellots.

La feina està ben feta

Salvador Balliu, ha explicat que, «per millorar l’eficàcia i la transparència», es van encarregar uns estudis interns fa tres mesos, quan va assumir el càrrec amb el cartipàs renovat. Balliu ha avançat que els primers resultats generals d’aquestes anàlisis assenyalen que «la feina està ben feta» i que «només hi hauria alguna millora» a realitzar, en aspectes com la protecció de dades.

«Els resultats dels estudis transmeten tranquil·litat», ha assegurat Balliu, que ha afegit que «tal com crèiem d’entrada no hi ha res malament, sinó que hi ha petites qüestions a millorar». Sobre el secret de sumari de l’operació Manga, que encara es manté un cop transcorregut mig any des que es va destapar el cas a la Selva, el vicepresident del Consell Comarcal, Jordi Orobitg, ha afirmat que «aquesta indefinició judicial no és bona per a les persones afectades» i ha insistit en el fet que a l’ens «no hi ha problemes estructurals, tal com demostren aquests estudis interns».