La consellera Irene Rigau inaugura a Santa Coloma de Farners les Trobades Pedagògiques 2013

Irene Rigau parla amb Antoni Solà, alcalde de Santa Coloma de Farners

Irene Rigau parla amb Antoni Solà, alcalde de Santa Coloma de Farners

Les Trobades Pedagògiques 2013 (TP13) acullen 460 professionals dels centres d’educació infantil i primària de la Selva. Han estat organitzades pel Centre de Recursos Pedagògics La Selva 1. Les activitats, xerrades i taules rodones es fan en diversos espais de la ciutat com l’Auditori, la Casa de la Paraula, la Biblioteca Joan Vinyoli i l’Escola d’Adults Municipal.

L’objectiu de les jornades és compartir i posar en comú experiències que es realitzen a les escoles selvatanes, amb la intenció de visibilitzar les activitats, projectes, experiències que s’hi fan, experiències amb un gran valor pedagògic i humà.

Les Trobades Pedagògiques es fan a l'Auditori Municipal

Imatge de l’acte celebrat aquesta tarda a l’Auditori Municipal

La conferència inaugural, que s’ha fet aquesta tarda a l’Auditori Municipal, s’ha presentat sota el títol Sóc mestre/a o faig de mestre/a? a càrrec de Neli Zaitegui, professora, directora, inspectora, coordinadora de programes d’innovació i, actualment, escriptora.

Tot seguit, ha tingut lloc la taula rodona L’escola, marca blanca? que ha anat a càrrec d’Albert Bayot, director dels Serveis Territorials del DEG a Girona; Carles Capdevila, periodista català, actual director del diari Ara; Ramon Casadevall, doctor en Pedagogia, mestre de primària i secundària, professor del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona (UdG). Ha moderat la taula Xavier Besalú, mestre, pedagog i professor de la UdG.

Les TP13 seguiran durant tot demà, en diversos espais formatius simultanis de Santa Coloma de Farners, amb temàtiques molt variades: recursos, TIC, seguretat en l’ús d’internet a l’aula i educació per a la mobilitat segura, experiències d’ensenyament–aprenentatge de llengua, matemàtiques, expressió plàstica i musical, educació física, llengua anglesa, pràctiques psicoeducatives o l’educació emocional.