Els bolets protagonitzen aquest cap de setmana la Fira de Tardor d’Arbúcies

Arbúcies celebra aquest cap de setmana una nova fira amb la gastronomia i la promoció del patrimoni natural de la vall d’Arbúcies i el Montseny com a atractius principals. La temporada de bolets és excel·lent i es preveu un concurs de boletaires molt animat en una Plaça de la Vila que també serà l’escenari de moltes altres activitats, entre les quals el concorregut tast de bolets i l’entrega del bolet d’or.

A més de les jornades gastronòmiques del bolet, la caça i la castanya que es fan a set restaurants de la vila, enguany destaca com a novetat una degustació de plats que porta per nom Tapes de tardor, a càrrec de la societat gastronòmica La Fonda, i amb plats de temporada com el ravioli de ceps i rovellons, el trinxat amb rossinyols i botifarra negra i la cassola de mandonguilles, tripa de bacallà, llenegues i mongetes del ganxet.

Una altra activitat que debuta és Sons divins, un espectacle enomusical que combina la música amb un tast de vi del celler Serrat de Montsoriu, a tocar d’Arbúcies, a més de la popular castanyada de dissabte a la tarda.

La Fira de Tardor és molt més que gastronomia. És descobrir Arbúcies amb una passejada per la fira d’artesans i la mostra de comerç de la vila; és caminar pel passeig de la riera amb rutes guiades com 12 dones i 13 bruixes, cultura popular arran d’aigua, iPomes i pomeres del Montseny; és contemplar el magnífic Jardí Dendrològic del Roquer entre arbres centenaris i més de 150 espècies procedents dels cinc continents, entre els quals el gran cedre de l’Himàlaia i la magnòlia més gran d’Europa, i és recórrer el Montseny en una sortida per descobrir bolets.

També hi ha activitats infantils i familiars i una oferta cultural que té el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella com a protagonista gràcies a l’exposició permanent, les sales d’audiovisuals i tres exposicions temporals.

Edició: José Fernández – Foto: Ajuntament d’Arbúcies