Entra en funcionament a Arbúcies el nou sistema d’Internet municipal

Més ràpid i fiable que l’Internet sense Fils (Wi-Fi) i més barat que un accés ADSL. Així és el nou sistema de connexió a Internet que els arbuciencs i les arbucienques ja poden contractar des d’avui mateix.

Es tracta de la tecnologia WiMAX que està substituint l’anticWi-Fi i que ahir es va presentar públicament davant unes vint-i-cinc persones que van poder comprovar en directe les prestacions d’un sistema que té la confiança de més de 2.000 usuaris a Banyoles, La Cellera de Ter, Bescanó, Besalú i fins una trentena més de pobles de les comarques gironines amb uns resultats òptims.

Per fer-ho només s’ha de trucar al 972 59 67 74 de l’empresa Megatrowi (Corporació Megatel – Grup Megatró) que gestiona aquest servei amb el suport de l’Ajuntament d’Arbúcies. Abans, però, és important que cada usuari comprovi si des de casa seva veu el campanar o les antenes de Puig d’Ull (terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu), els punts de connexió necessaris per establir la connexió WiMAX a Arbúcies. Per a l’any vinent es preveu que entri en funcionament una nova torre de telecomunicacions, construïda per la Generalitat de Catalunya a la Serra de Fogueres, que servirà per habilitar un tercer punt d’accés a Internet.

Donar-se d’alta costa 15 euros al mes en el paquet bàsic (1 mega simètric) mentre que el paquet avançat (2 megues simètrics) en costa 25 €. A més, s’ha d’incloure el cost de la compra del kit de connexió, que costa 150 euros amb l’oferta de promoció inicial. També hi ha l’opció de contractar el servei de telèfon fix a uns preus sensiblement inferiors als que ofereixen les operadores més importants de telefonia.

La implantació del WiMAX a Arbúcies neix de l’acord per facilitar l’accés a Internet a la ciutadania. L’ajuntament ja disposa d’aquest nou sistema que ha connectat tots els equipaments municipals en una única xarxa local.

Edició: José Fernández – Foto: Ajuntament d’Arbúcies