L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm finalitza la diagnosi del Pla Director de Participació Ciutadana

La diagnosi ha servit per recollir l’opinió de polítics, tècnics, entitats i ciutadans a títol individual, amb l’objectiu d’analitzar la situació de l’organització municipal i dels sistemes i canals de relació amb la ciutadania.

El projecte d’elaboració d’un Pla Director de Participació Ciutadana a Sant Hilari Sacalm, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, ha finalitzat la fase de diagnosi. El document analitza elements bàsics del context municipal, la situació actual de l’Ajuntament en temes d’organització interna, els canals de comunicació locals, l’estat del teixit associatiu i les relacions que s’estableixen tant a nivell individual com col·lectiu entre la ciutadania i l’administració.

Durant els darrers mesos, la consultoria Neòpolis, encarregada de dinamitzar el procés, ha recollit opinions i valoracions de polítics, tècnics, entitats i ciutadans a través de l’aplicació de diverses metodologies d’investigació social i participatives. El procés ha servit per redactar un document que, en definitiva, esdevé el pal de paller del projecte i que posa sobre la taula la situació actual de l’Ajuntament a nivell d’organització interna i del sistema de relacions amb la ciutadania.

Aquesta fotografia haurà de servir, a partir d’ara, com a fonament per definir línies, criteris i propostes d’actuació que permetin planificar de forma integral i estratègicament la política participativa municipal. Durant els propers mesos es treballarà per definir criteris i actuacions de millora mitjançant la celebració de diferents tallers de propostes amb polítics, tècnics, entitats i ciutadans.

Edició: José Fernández