CCOO, contra les retallades salarials i modificacions de les condicions laborals a Caprabo

Segons informa la Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme (FECOHT) de CCOO de Catalunya, CCOO de Caprabo manifesta el seu total desacord amb les mesures que l’empresa vol adoptar mitjançant l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors sobre «Modificacions substancials de les condicions de treball». Blanes té tres establiments Caprabo.

El passat dia 1 de febrer la Direcció va fer lliurament, a la representació sindical de l’empresa a nivell estatal, de la memòria on l’empresa justifica l’adopció d’aquestes mesures. Caprabo pretén rebaixar de manera considerable els salaris (aquesta reducció salarial va del 3% fins al 20%), a més de modificar horaris, categories professionals i nivells retributius i l’eliminació del torn de nit de les plataformes logístiques de L’Hospitalet i Abrera. Caprabo deixa oberta la possibilitat de rescindir el contracte de treball a unes 400 persones aproximadament.

Des de CCOO de Caprabo considerem aquestes mesures desproporcionades i entenem que els/les treballadors/es de Caprabo ja han fet un esforç important amb la disminució salarial en els darrers anys amb la novació dels convenis col·lectius d’aplicació que afecten als increments salarials que en el seu moment es van signar.

Notícia relacionada: «Caprabo quiere despedir a 400 personas y reducir sueldos hasta un 20%», a www.lavanguardia.com.