Lloret de Mar incorporarà 21 treballadors aquest gener en el marc del programa Treball i Formació

El Programa Treball i Formació té com objectiu la millora de l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’inserció laboral. D’aquests 21 nous treballadors, 8 desenvoluparan tasques administratives a diverses seccions de l’Ajuntament i un total de 13 realitzaran tasques de manteniment i reparació de l’espai públic, com són la conservació del mobiliari urbà i treballs de jardineria.

Aquest programa està destinat a tres col·lectius prioritaris: persones majors de 45 anys aturades i sense dret a prestació, persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania i dones en situació d’atur. La durada de les contractacions és per un període de 6 mesos, llevat de 7 contractes que s’allargarà fins els 12 mesos.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lloret, Jordi Orobitg, ha destacat l’aposta prioritària que des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lloret de Mar s’ha fet per participar en aquests programes ocupacionals –ja siguin ‘Joves en Pràctiques’, ‘Enfeina’t’ o ‘Contracte Programa’-, per tal de fomentar l’ocupació a la ciutat, i en definitiva millorar l’ocupabilitat dels residents a la ciutat.

En aquest sentit, ha destacat el bon resultat que aquests programes tenen i les conseqüències positives tant pels beneficiaris com pel municipi. La gestió feta pel departament de Promoció Econòmica ha permès contractar des del 2015 a 135 persones. En la major part dels casos, les persones participants en aquest programes tenen moltes més possibilitats de reincopor-se al món laboral i aquest fet és el més important per nosaltres.

Cal destacar que també es preveuen la realització d’accions formatives obligatòries així com un servei d’accions de coordinació i acompanyament actiu de les persones participants al llarg de tot el període.

Aquest programa, està cofinançat pel SOC, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri, el Fons Social Europeu.