Tres cambres de comerç diuen que la prolongació de la C-32 és prioritaria per a l’economia del territori

Les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols han emès un comunicat en el que «consideren essencial l’inici de les obres d’allargament de la C-32 durant aquesta primavera».

D’aquesta forma, fan «costat a les reclamacions dels sectors empresarials d’aquestes localitats costaneres, davant qualsevol dubte que pugui sorgir pel recurs presentat davant el TSJC. Una connexió adequada al volum d’habitants i turistes de la Selva marítima es fa imprescindible».

Les entitats recorden que «en un ple de 1988 la Cambra de Girona va aprovar una proposta on reclamava al govern de Catalunya informació detallada ‘sobre l’estat del projecte i previsions d’execució de l’autovia de la Costa Brava entre Malgrat i Figueres i, especialment, de la circumval·lació de Lloret de Mar’. Han passat prop de 30 anys i la necessitat d’aquesta infraestructura s’ha redoblat».

Les cambres consideren que la prolongació de la C-32 «permetrà millorar la connexió entre Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar», i que el projecte ha tingut un «dilatat procés de planejament i aprovació amb la intervenció de governs nacionals i municipals de divers color polític». Per tant, afirmen que és un projecte prioritari per a l’economia de la Costa Brava sud.

Imatge virtual d’un tram del projecte

En un altre paràgraf del comunicat argumenten que «aportarà clars avantatges en seguretat, en incorporar una separació per evitar xocs frontals, cosa que permetrà  disminuir l’actual sinistralitat. Representarà una gran millora per a l’agilització  dels desplaçaments al reduir-se pràcticament a la meitat el temps de viatge. Menys temps a la carretera és menys contaminació. Permetrà descongestionar de forma important la carretera GI-682 per la qual circulen 25.000 vehicles diaris. També, facilitarà les connexions amb el Maresme, el Vallès i el Barcelonès».

«Cal recordar que al projecte definitiu ha reduït considerablement l’afectació mediambiental al preveure una secció de 3 carrils que té molt menys impacte global».

Per últim, les tres cambres gironines, afirmen que «aquesta actuació no representarà una nova despesa per a la Generalitat, que difícilment es podria incloure en els pressupostos d’aquests propers anys. És la concessionària Abertis qui assumirà el cost total de l’obra, que supera els 70 milions d’euros».