Frit Ravich invertirà 15 milions en un centre logístic a Maçanet de la Selva

Frit Ravich invertirà 15 milions d’euros en la construcció d’un centre logístic a Maçanet de la Selva que duplicarà la superfície actual, ja que la seu central de la companyia té 22.400 metres quadrats, dels quals 9.400 són de fàbrica i 13.000 de magatzem. Les noves instal·lacions, que formen part d’un pla estratègic per a cinc anys, tindran una superfície de 18.700 metres quadrats i estaran totalment automatitzades. Permetran preparar prop de 8.000 comandes al dia per cobrir tot el mercat espanyol.

 

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit aquest  dissabte l’acte de col·locació de la primera pedra del centre  logístic, que es construirà en el mateix polígon on l’empresa de  fabricació i distribució de patates xips, fruita seca i aperitius té  la seu central, i que estarà acabat la primavera del 2013.

La directora general de Frit Ravich, Judith Viader, ha explicat que la construcció del nou centre “permetrà aconseguir el creixement  previst, atendre més punts de venda i racionalitzar els processos perquè, un cop acabat, s’alliberarà espai a la part productiva de les  instal·lacions actuals, es reestructurarà la producció i serà més eficient.”

Les instal·lacions d’emmagatzematge i preparació de comandes també tenen associat un edifici d’oficines corporatives, tot situat en  una parcel·la de 76.868 metres quadrats que també disposa de 231 places d’aparcament i una zona amb 400 arbres.

La planta de producció actual té capacitat per fabricar 26 milions de quilograms anuals de patates fregides, fruita seca i aperitius, i  la capacitat de producció diària és de 72.100 quilos.

Pel que fa a logística, el magatzem registra una activitat diària d’entre 3.400 i 4.000 comandes i es carreguen i descarreguen  una mitjana de 40 tràilers diaris que cobreixen 170 rutes de repartiment.  

VENDES DE 134 MILIONS

Frit Ravich té una plantilla de 734 treballadors i ha aconseguit un volum de negoci de 134 milions d’euros el 2011, fet que suposa un  creixement del 10% respecte a l’any anterior.
Fundada el 1963 per Josep Maria Viader, l’actual president, suma més de 2.800 referències entre patates, fruita seca, aperitius, sucs,  llaminadures, conserves, pastes i galetes, entre altres productes.