L’empresa Qualianza del sector logístic alimentari s’instal·la a la CIM la Selva

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Catalunya

L’empresa Qualianza, una de les primeres empreses de distribució en la qual Calidad Pascual és el soci majoritari, s’ha instal·lat a la Central Integrada de Mercaderies de la Selva (CIM la Selva), des d’on donarà servei als seus clients de les comarques gironines.

La nova instal·lació, ubicada a la nau 3 del centre gestionat per CIMALSA, ha estat contractada en règim de lloguer per a 5 anys a l’empresa Tutmes, propietària dels 1.000 metres quadrats que ocupa, repartits en 860 metres quadrats de magatzem i l’àrea de servei tècnic, i 140 metres quadrats destinats a oficines i aules de formació, on ensenyen la millor utilització dels productes als seus clients.

Segons el responsable regional de Logística de Qualianza, a l’àrea nord-est, Álex Gordillo, han decidit traslladar-se a Girona perquè «estratègicament és un molt bon lloc a nivell logístic, ja que ens permet l’entrada i sortida ràpida a les principals vies de comunicació gironines, i les instal·lacions s’adapten a les nostres necessitats, amb totes les garanties de seguretat que aporta la CIM la Selva».

CIM la Selva

La Central Integrada de Mercaderies de la Selva, amb una superfície bruta de 22,5 hectàrees, està situada entre els municipis de Vilobí d’Onyar i Riudellots de la Selva, en un punt estratègic de la xarxa viària on es creuen el corredor del Mediterrani (l’AP-7 i l’A-2) amb l’eix Transversal (C-25) i contigu a l’aeroport de Girona.

La CIM es va posar en marxa l’any 2007. Va ser promoguda per la Generalitat de Catalunya a través de l’empresa pública CIMALSA i té dos àmbits clarament diferenciats: l’àrea logística, dissenyada especialment per a l’activitat logística d’alta i mitjana rotació, i el Parc Aeroportuari i Logístic. La resta, la formen vials i zones verdes.

El centre logístic és un recinte tancat amb accessos controlats i està dotat d’un Centre de Control amb instal·lacions de vigilància i seguretat, com ara control d’accessos, reconeixement de matrícules i circuit tancat de televisió. La CIM la Selva acull actualment més de vint empreses dels sectors logístics i de serveis.