Presentació del programa Reempresa a la seu del Consell Comarcal de la Selva

D'esquerra a dreta, Antoni Abada, Salvador Balliu i

D’esquerra a dreta, Albert Colomer, Antoni Abad, Salvador Balliu i Ramon Soler

El programa Reempresa, que impulsa la patronal catalana Cecot amb la col·laboració de la Diputació de Girona, i que posa en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo, comença a implantar-se a la comarca de la Selva.

Una implantació que es durà a terme inicialment a través de les àrees de promoció econòmica del Consell Comarcal de la Selva (CCS) i l’Ajuntament de Figueres i que, a partir del 2014, es preveu que es faci també a través d’altres ens locals de les comarques gironines.

El CCS ha presentat avui el programa en un acte celebrat a la seu del CCS a Santa Coloma de Farners i la setmana que ve l’Ajuntament de Figueres farà el mateix. La presentació ha comptat amb la participació de Salvador Balliu, president del CCS; Ramon Soler, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació; Antoni Abad, president de la patronat Cecot i del centre de Reempresa a Catalunya, i Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya.

En el transcurs de l’acte, els ponents han manifestat que el programa permetrà impulsar i estructurar la transmissió d’empreses de manera que es generarà creixement econòmic i s’evitarà el tancament de negocis econòmics viables i la destrucció d’ocupació.

Afavorir la continuïtat de les empreses

El programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Antoni Abad i Salvador Balliu

Antoni Abad i Salvador Balliu

Reempresa oferirà assessorament i impartirà formació a tots dos col•lectius (cedents d’empresa i reemprenedors) sobre les característiques dels processos de compravenda d’empreses i l’elaboració d’un pla de reempresa o de cessió.

Així mateix, el projecte es complementa amb dues guies informatives —l’una, enfocada als empresaris, i l’altra, per als emprenedors— i un portal web www.reempresa.org que recull tota la informació sobre el procés de traspàs i que permet sol•licitar assessorament, de manera que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i la demanda d’empreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la demarcació de Girona.

Reempresa ha intervingut en la compra venda de 150 empreses

Assistents a l'acte

Assistents a l’acte

El Centre de Reempresa de Catalunya, que s’està implantant en diferents indrets de Catalunya des de finals de l’any 2011, ha aconseguit tancar la compra venda de unes 150 empreses que van tenir una valoració total de 6.350.000 euros, distribuïts per sectors de la manera següent: el 50 % d’inversió respon a empreses d’èxit en el sector comerç; el 29 %, a empreses d’indústria; el 15% pertany al sector serveis, i un 6 % de la inversió de les empreses d’èxit pertany al sector de l’hostaleria.