Descendeix en el que va d’any un 4% el nombre de passatgers de l’aeroport de Girona

Per l’Aeroport de Girona – Costa Brava van passar a l’octubre 451.421 passatgers, una xifra un 3,7% inferior que la d’octubre del 2009. En l’acumulat de l’any s’han registrat un total de 4.462.705 usuaris, un 4% menys que al mateix període de l’any passat. 

En referència als moviments, les instal·lacions de Vilobí d’Onyar han registrat 3.823 operacions, que es tradueixen en una caiguda del 12%. En els primers deu mesos de l’any s’han efectuat 38.901 enlairaments i aterratges, un 7,3% menys.

Rebutjat l’ERO de l’empresa Lesma

En relació a l’aeroport de Girona, informar per altra part que la Conselleria de Treball ha rebutjat l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que l’empresa Lesma Handling, responsable del servei de passatgers i handling, havia presentat el passat 20 d’octubre. L’esmentat ERO plantejava l’acomiadament de 24 dels 81 treballadors i treballadores que treballen actualment a la companyia, el que representa el 30% de la plantilla. 

Un cop rebutjat l’expedient, s’haurà de trobar una solució adient a la situació real de l’empresa, com un ERO de caràcter temporal fins que arribi la nova temporada d’estiu amb l’increment d’activitat que suposa, o bé un possible trasllat a l’Aeroport del Prat, on existeixen necessitats evidents de personal.

Text i edició: José Fernández – Foto: Josep Ventura