Sis municipis de la Costa Brava centre demanen a Endesa la fi del talls del servei elèctric i solucions de futur

Ajuntament de Sant Feliu de Guixols

Clam conjunt dels sis alcaldes del centre de la Costa Brava després d’un estiu amb nombroses incidències, Els alcaldes representen una població empadronada de 96.000 persones, però que a l’estiu s’incrementa fins a 450.000.

Els municipis de Sant Feliu de Guíxols, Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, Calonge i Sant Antoni, Palamós, Palafrugell i L’Escala; són destinacions turístiques de primer ordre al cor de la Costa Brava centre i, en temporada estival multipliquen de manera exponencial la seva població amb l’arribada de visitants i turistes, que s’afegeixen als empadronats i habitants de segona residència.

És una època per oferir les millors propostes a nivell de serveis a l’entorn de l’oci, l’allotjament, la restauració o el comerç; però els successius tall de llum produïts durant els mesos de juny, juliol i agost de 2022, a voltes amb afectacions de llarga durada, durant hores; i en altres petits talls, però molt reiterats en el temps. Una situació que afecte negativament l’activitat econòmica local i alhora genera una imatge negativa de cada població en particular i de la zona en general.

Així ho han posat de manifest els alcaldes de sis poblacions reunits avui a la Sala d’Actes de la Casa de la Vila de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró. Els batlles, en nom dels seus ajuntaments demanen a Endesa Catalunya una millora global del servei, especialment en tres aspectes fonamentals: inversió en el territori, interlocució institucional, i representativitat de proximitat.

En relació a les inversions en el territori, tot i reconèixer esforços de la companyia Endesa en qüestions relacionades amb la sostenibilitat i la biodiversitat, apunten la necessitat que aquestes han ser estructurals -no d’urgència, en precari o parcials- per garantir un òptim funcionament del servei tot l’any.

Només d’aquesta manera, el sector turístic en general, motor econòmic i d’ocupació del territori, -especialment en l’actual etapa de la postpandèmia- podrà tenir garantida la seva viabilitat en termes de qualitat, innovació i transformació tecnològica.

En l’àmbit la interlocució institucional, demanem que la companyia estableixi canals de comunicació efectius amb els consistoris i els seus màxims representants polítics i tècnics, tant per establir mecanismes àgils d’avisos d’incidències puntuals; com també per generar espais de treball per a les millores de futur, amb un diàleg constructiu que relacioni de manera efectiva les previsions de futur amb les necessitats i problemàtiques locals.

Darrerament, en representativitat de proximitat, existeix un clam comú perquè a curt termini Endesa Catalunya generi una estructura directiva, tècnica i de recursos humans, per atendre amb immediatesa, efectivitat i professionalitat als consistoris, més enllà de llocs web i números de telèfon generalistes, però gens efectius.

Només d’aquesta manera des dels Ajuntaments es pot oferir informació actualitzada, veraç i contrastada a una ciutadania que trasllada a la seva administració de referència i de proximitat dubtes, preguntes i queixes davant de les incidències diàries i puntuals, però a qui reclama també solucions de futur.

Els alcaldes presents a l’acte han estat: Carles Motas, de Sant Feliu de Guíxols; Maurici Jiménez, de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró; Jordi Soler, de Calonge i Sant Antoni; Lluís Puig, de Palamós; Joan Vigas, de Palafrugell; i Josep Bofill de L’Escala. Els sis municipis representen una població empadronada de 96.000 persones, però que a l’estiu s’incrementa fins a 450.000.

Afectació a Palamós

El tall de subministrament elèctric a Palamós es va produir el dissabte passat, 6 de setembre, i es va iniciar al voltant de les 22 hores i no es va tornar a restablir completament fins més enllà de les 1:00 h de la matinada, afectant en total a més de 4.000 abonats de Palamós, de zones com el barri Vell, Eixample o Sant Joan.

L’afectació en els establiments d’hostaleria va tenir un gran impacte ja que es va produir en dissabte, coincidint amb els serveis de sopar, i en el periode de máxima ocupació turística del municipi.

L’origen de l’avaria, segons la companyia Endesa, s’ha de situar en una línia ubicada a la zona de La Planassa. Es tracta d’una secció de xarxa antiga, que no havia entrat en el procés de substitució que l’empresa subministradora E-Distribución (Endesa) ha anat fent en altres punts del municipi i que dissabte passat es va avariar, provocant un tall de llum principalment al barri Vell, creant un efecte dominó que va afectar altres punts del municipi.

Durant aquesta setmana l’empresa E-Distribución (Endesa) està realitzant els treballs de substitució d’urgència d’aquest tram de xarxa elèctrica que dissabte passat es va avariar i va provocar un tall de subministrament a bona part de Palamós.