Tossa de Mar celebra els 70 anys de la pel·lícula ‘Pándora y el Holandés Errante’

Tossa de Mar acollirà a partir de finals de juliol i fins a mitjans de setembre un seguit d’activitats per commemorar els 70 anys de l’estrena als cinemes de la pel·lícula Pandora i el Holandés Errante, que es va rodar a la població. Aquest film va representar la descoberta de la Costa Brava i del municipi arreu del món, al voltant dels anys 50.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Per aquest motiu, des de les regidories de Cultura i Turisme de l’Ajuntament s’ha dissenyat un programa d’activitats que contempla diferents vessants. En la gastronòmica, restauradors locals han creat el Flam Sinatra, un postre que conté Jack Daniels com a complement en memòria de la visita que va fer el cantant i actor Frank Sinatra durant el rodatge en saber que Ava Gardner podia mantenir un idil·li amb el torero, actor i poeta català Mario Cabré.

Aquest postre es podrà tastar als restaurants adherits al col·lectiu de la cuina tradicional tossenca. Un altre dels elements que s’ha dissenyat és el vermut Pandora, una beguda refrescant i glamurosa que recull essències herbàcies de la mediterrània, la potència dels destil·lats de kentucky i la guspira i vitalitat de la soda.

Revista il·lustrada, música i exposició

Al llarg dels propers dies, es distribuirà gratuïtament arreu de la Costa Brava, la Costa del Maresme i les ciutats de Girona i Barcelona una revista il·lustrada on s’expliquen anècdotes i curiositats del rodatge de la pel·lícula. A més, s’hi presenten les receptes per poder fer el “Flam Sinatra” i el “vermut Pandora” i tota la programació d’activitats previstes fins a finals d’agost.

El cantautor Litus, que va viure uns anys a Tossa, farà un concert el proper 13 d’agost on interpretarà la cançó “Ava Gardner”, que parla de nostàlgia ben portada i desamors superats.

El rodatge de la pel·lícula amb Ava Gardner i James Mason a Tossa, entre d’altres, va significar la descoberta de la Costa Brava al món sencer i va marcar un abans i un després en el món del turisme.

Fotos: Ajuntament de Tossa de Mar