Triplicat en una setmana el nombre de pacients COVID, que sumen 26, als centres de la Corporació

L’últim comunicat de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva en relació a l’afectació de la COVID als seus centres hospitalaris indica que continua augmentant el nombre de casos.

Actualment hi ha 26 persones ingressades, 17 més en relació a l’anterior recompte de fa una setmana. Pel que fa al nombre de professionals positius i en aïllament, en una setmana han augmentat fins a 10 persones, 8 més que fa set dies.

A l’Hospital Comarcal de Blanes hi ha 22 persones ingressades per aquesta malaltia, 16 més que fa una setmana, 14 dels quals són pels casos detectats a la Unitat de Mitjana Estada Polivalent. Els set dies anteriors hi ha hagut 18 ingressos i 2 altes. Per la seva banda, a l’Hospital de Calella, on fa dues setmanes ja no hi queda cap persona tractant-se per la COVID, ara hi ha 4 persones. Durant la darrera setmana s’han registrat 3 ingressos i 2 altes.

Risc de Rebrot a Blanes i a la Regió Sanitària de Girona

Les dades que ha fet públiques CatSalut corresponen a aquest passat diumenge, i indiquen que a la Regió Sanitària de Girona hi ha 83 persones ingressades per COVID, 42 més que en l’anterior recompte, una setmana enrere. Durant tota la pandèmia el nombre de casos confirmats acumulats ha augmentat a 108.434 persones.

Altres dades que ha donat a conèixer el Departament de Salut de la Generalitat respecte la Regió Sanitària de Girona és que en l’actualitat el risc de rebrot continua repuntant, i està situat a la part alta de la taula. Ara és de 271 punts, i en l’anterior comunicat era de 172. A Blanes també ha augmentat, i continua igualment a la zona alta de perill. En l’actualitat és de 232 punts, després que en l’anterior actualització era de 157 punts.

L’Hospital suspèn l’entrada d’acompanyants a la UMEP per un brot COVID

Des d’aquest passat diumenge el recurs sociosanitari de l’Hospital Comarcal de Blanes, la Unitat de Mitjana Estada Polivalent (UMEP) ha quedat restringida a l’entrada de visites després que, dels 18 pacients que hi ha hospitalitzats actualment, 14 hagin donat positiu a la prova diagnòstica del coronavirus. També han donat positiu tres dels professionals que treballen en aquesta planta.

El passat dissabte dos dels pacients hospitalitzats a la unitat van presentar simptomatologia de caràcter lleu compatible amb COVID i, arran d’aquests casos, es va fer el cribatge a tots els usuaris i usuàries de la planta. Actualment, doncs hi ha 14 persones positives que es troben asimptomàtiques, i de les 4 que han donat negatiu, en els propers dies se’ls repetirà la prova per veure la seva evolució, d’igual manera que es farà amb els que han donat positiu.

Aquesta planta queda totalment aïllada, i des del passat diumenge no es permet l’entrada d’acompanyants. Des del centre ja s’ha informat sobre aquesta situació als familiars dels pacients hospitalitzats. Només en casos excepcionals serà el personal sanitari qui decidirà si permet l’accés. A la resta de plantes de l’hospital, de moment es manté el règim de visites establert actualment, que és des de les 8 del matí fins les 8 del vespre, de dilluns a diumenge, amb un sol acompanyant.