Veïns de Lloret de Mar demanen l’obertura de les urgències nocturnes dels CAP tot l’any

Ajuntament de Lloret de Mar

Ajuntament de Lloret de Mar

Prop de 200 persones, entre representants polítics, entitats i veïns, van reclamar ahir dilluns, en un acte festiu, alhora que reivindicatiu, l’obertura de les urgències nocturnes dels Centres d’Atenció Primària (CAP) de Lloret durant tot l’any.

La concentració va tenir lloc a partir de les 19.30h a la plaça del davant el CAP del carrer Girona, organitzada per l’Ajuntament i diferents entitats del municipi.

Durant l’esdeveniment es va llegir un manifest on es reclama al Govern que recuperi el servei, perquè Lloret rep turisme durant tot l’any (en temporada baixa, solen ser viatges de la Imserso). El manifest, que va llegir l’actor lloretenc, Joan Romà Ortiz, assegura que la pèrdua de les urgències nocturnes “col·lapsa” l’hospital -on també s’han reduït serveis- i suposa un “greuge” perquè Lloret s’ha quedat també sense farmàcia de guàrdia en no haver-hi urgències nocturnes als CAP. Aquesta situació es dóna des de fa quatre anys al municipi.

Avui, l’Ajuntament de Lloret ha agraït a totes les entitats i empreses que van donar suport a l’acte d’ahir i que són: AAVV Fenals, AAVV Rieral, AAVV Fenals, AAVV Casc Antic, Asociación Cultural Extremeña, Asociación Yaiza,  Havaneres Es Vano, Gegants i Capgrossos de Lloret, Peña del Grana, Baila con Toni y Miriam, professors de zumba de la Piscina municipal, Ainhoa Zumba, Cantaires del Mar, Coral Tot cor, Coral Unió Lloretenca.

A més, el consistori també ha volgut agrair a Evenia Hotels la seva col·laboració i felicitar a l’actor lloretenc Joan Romà Ortiz per la presentació de l’acte i la lectura del manifest.

La data escollida ahir per a la celebració de l’acte coincidia amb el primer dia que es tornava a obrir aquest servei per la temporada estival, i la petició en positiu que es va fer amb aquest acte pacífic i reivindicatiu és que no es torni a tancar.

L’Ajuntament, que continua amb la recollida de firmes, en l’acte d’ahir en va sumar 420 més a les 8.000 que hi havia fins ara.