Pacients de Covid-19 dels hospitals de Blanes i Calella es comuniquen amb els seus familiars per videotrucades

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Des d’aquesta setmana, els pacients ingressats per coronavirus a l’Hospital Comarcal de Blanes i a l’Hospital Sant Jaume de Calella ja disposen de tauletes per poder fer videotrucades i facilitar la comunicació amb els seus familiars.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha adquirit 13 tauletes i les ha repartit entre les plantes d’hospitalització i urgències, així com als centres sociosanitaris de Blanes, Calella i Lloret.

L’aïllament que cal que observin les persones amb COVID-19 per evitar el contagi fa difícil, sovint nul·la, la comunicació amb els familiars. Poder mantenir-hi un contacte visual s’havia convertit en un repte a superar per millorar l’atenció d’aquests pacients. D’aquesta manera, facilita que tots els pacients –especialment les persones grans que no disposen de mòbils intel·ligents- puguin veure i parlar amb els seus familiars, que no poden accedir a les seves habitacions.

Tots els dispositius tenen una aplicació gratuïta perquè els pacients, acompanyats sempre del personal d’infermeria, puguin connectar-se amb qui vulguin. Ja siguin familiars o amics, sense cap mena de cost. Fa unes setmanes els centres sociosanitaris de la corporació ja havien iniciat aquest projecte amb telèfons intel·ligents on gravaven missatges dels pacients o residents. Ara, amb la incorporació de les tauletes, s’ha completat aquesta manera de comunicar-se.

Clica a sobre per escoltar.-  Parla Silvia Besalú d’Ajut Emocional (1)

Clica a sobre per escoltar.- Parla Silvia Besalú_d’Ajut Emocional (2).