Carla Garcia guanya el Concurs de Cartells per anunciar els Focs i la Festa Major de Blanes 2013


La guanyadora del Concurs de Cartells que anunciarà el Concurs de Focs 2013 que se celebrarà coincidint amb la Festa Major de Blanes, ha estat aquest any Carla Garcia Durlan, de Pineda de Mar i de 26 anys, que rebrà 750 euros de premi. Formada principalment a l’Escola Massana de Barcelona, Carla Garcia ja ha fet diverses exposicions d’art i disseny.

Lara Torres, Carla Garcia i Josep Marigó

Lara Torres, Carla Garcia i Josep Marigó

El cartell que s’ha escollit guanyador es va presentar sota el pseudònim Espurnes d’alegria i destaca per la utilització d’una pluja de colors que simula l’esclat dels focs d’artifici tot recordant el traçat d’una pintura d’aquarel·la. Segons Carla Garcia, tot i que ja s’havia presentat amb el disseny de cartells a d’altres certàmens, aquesta és la primera vegada que ha quedat guanyadora. Se’n va assabentar de la convocatòria per la cap de colla de la Colla Gegantera, amiga seva, que la va animar a presentar-s’hi.

El cartell guanyador

El cartell guanyador

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i la Comissió Tècnica del Concurs de Focs van convocar el febrer passat el concurs de cartells per segon any consecutiu després de l’excel·lent resultat de la primera edició. En aquesta nova convocatòria s’ha triplicat el nombre de participants: n’hi ha hagut 47 després que l’any passat n’hi van haver 13.

Pel que fa a la procedència de les diferents propostes presentades, la més nombrosa ha estat des de Blanes, amb un total de 25. Les 22 restants provenien de les següents poblacions: 6 de Barcelona, 3 de Lloret, 2 de Salt, 2 de Girona i 2 de Santa Coloma de Farners. També han arribat treballs de Malgrat de Mar, Pineda, Sant Feliu de Guíxols, Ripollet, Bescanó, Quart i Breda.

Exposició a la Casa Saladrigas

La guanyadora del concurs de cartells 2013 s’ha conegut ahir divendres al vespre, coincidint amb la inauguració de l’exposició que aplega totes les obres presentades, una mostra que es podrà visitar a Casa Saladrigas fins el 30 de setembre. L’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de dijous a dissabte de 17 a 20 hores.

Abans de donar a conèixer el nom de la guanyadora d’enguany, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha enumerat els autors finalistes: Jordi Chamorro (Blanes); Axel Salas (Barcelona), Antonio Puentes (Blanes) i Diana Jiménez.

Els membres del jurat

Els membres del jurat

L’encarregada de fer públic el veredicte i de lliurar-li el premi a la guanyadora ha estat la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, qui ha destacat: «Amb aquesta segona edició, el Concurs de Cartells s’ha consolidat plenament, no tan sols perquè hem triplicat el nombre d’obres presentades, sinó també per la qualitat dels treballs que aspiraven a guanyar, que han fet molt difícil la tasca del jurat a l’hora de fer la tria».

El jurat qualificador, que va poder veure per primera vegada tots els treballs presentats ahir dijous, ha estat format enguany per l’alcalde de Blanes, un membre de la Comissió de Focs, Antònia Coll; el tècnic de l’Àrea de Cultura i Festes, Pere Box; una tècnica de Promoció de la Ciutat, Roser Divisón; i dos artistes plàstics: Quim Serrano i Mayte Vieta.

La idea de convocar el concurs de cartells es va fer l’any passat amb l’objectiu d’impulsar i fomentar la creativitat artística en motiu d’un dels esdeveniments més destacats i populars, de ressò internacional, que tenen lloc al municipi. Enguany el 43è Concurs de Focs d’Artifici se celebrarà des del dimecres 24 fins el dissabte 27 de juliol, mentre que la Festa Major es farà des del 20 al 28 de juliol.