La PAH de Blanes farà demà una reunió per explicar com parar els desnonaments per la via judicial

Membres de les PAH de les comarques gironines / Foto: JFG

Membres de les PAH de les comarques gironines / Foto: JFG

Després de la reunió de la Taula Local pel Dret a l’Habitatge de Blanes que hi ha hagut aquesta setmana, els seus membres han acordat informar els ciutadans sobre un termini de proper compliment que pot afectar algunes persones que es troben en un procés d’execució hipotecària.

El passat 15 de maig de 2013 es va publicar al BOE la Llei 1/2013 de mesures per reforçar la protecció dels deutors hipotecaris, reestructuració de deute i lloguer social. És per aquest motiu que totes aquelles persones que es trobin en un procés d’execució hipotecari, i que consideren que les clàusules de la seva hipoteca són abusives, disposen fins el 16 de juny per presentar un incident d’oposició en els jutjats.

Es tracta que els afectats plantegin l’existència de clàusules abusives en la seva hipoteca dins del procés judicial assistits d’advocat i procurador, una mesura que s’aplica també a les execucions extrajudicials a través de notari.

Taller Informatiu sobre el procediment

Amb l’objectiu que tota la ciutadania de Blanes conegui millor com funciona aquest procediment, la Taula Local pel Dret a l’Habitatge s’ha fet ressò del taller que ha organitzat aquest divendres 31 de maig un dels seus membres, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Blanes. El taller de la PAH es farà a les 7 de la tarda al local social de l’AVV de Ca la Guidó i cal que les persones que hi assisteixin coneguin molt bé el seu cas i s’hagin llegit a fons les escriptures de préstec hipotecari.

Durant la jornada de treball, s’ensenyarà a trobar clàusules abusives en la hipoteca i com poden presentar aquests escrits per a procediments en marxa, tant sol·licitant-lo al banc directament com en via judicial. D’altra banda, també s’ha recordat que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Blanes celebra assemblees informatives cada dijous a les sis de la tarda al Teatre dels Pins del municipi.

La Taula Local pel Dret a l’Habitatge de Blanes va néixer el passat mes de desembre arrel de la situació de desnonaments que afecta alguns ciutadans del municipi. Un dels objectius prioritaris és poder actuar de manera coordinada i efectiva per poder aportar solucions d’accés als lloguers socials i per mantenir l’habitatge.

La Taula està integrada per representants polítics i tècnics de l’Ajuntament de Blanes, la PAH de Blanes i Girona, el Col·legi d’Advocats i les entitats socials blanenques Càritas Interparroquial i el Bon Samarità.