Promoció de la Ciutat Esportiva Blanes entre un grup de touroperadors escandinaus

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Avui han marxat als seus països els 10 touroperadors escandinaus que durant aquests darrers dies han visitat diverses localitats catalanes per conèixer els equipaments esportius i els atractius d’aquestes poblacions. Els operadors turístics, que procedeixen de Noruega, Islàndia i Suècia, han conegut la Ciutat Esportiva Blanes.

També, han fet una degustació gastronòmica dels productes del municipi en un restaurant arran de mar. Els touroperadors nòrdics van elogiar les excel·lències de la Ciutat Esportiva Blanes, que van qualificar com un equipament de primer ordre a nivell europeu, ideal per a la pràctica de diverses disciplines esportives. En aquest sentit, van quedar tant encantats, que fins i tot es van animar a jugar un partidet de bàsquet a una de les pistes de l’equipament blanenc.

La visita a la Ciutat Esportiva l’ha organitzat l’Agència Catalana de Turisme (ACT) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes i forma part de les accions promocionals del segell de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) que certifica l’ACT a tots aquells municipis catalans que disposen d’infraestructures i serveis d’alta qualitat per a la pràctica de l’esport. Els touroperadors van arribar a Catalunya diumenge passat 26 de maig i, a banda de visitar Blanes, també han estat a Salou, Calella, Santa Susanna, Santa Coloma de Farners i Lloret de Mar.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Els objectius del segell de DTE són promocionar i comercialitzar l’oferta turística catalana relacionada amb els esports entre un segment de la demanda molt concret però d’alta qualitat: esportistes d’alta competició, turistes que centren les vacances en l’esport i que practiquen esport durant el temps d’esbarjo o públic visitant amants dels grans esdeveniments esportius.

Actualment es considera que el segell DTE és una bona eina per diversificar l’oferta turística catalana i propiciar-ne la desestacionalització i ja hi ha 13 municipis que compten amb aquesta distinció. Són: Amposta, Banyoles-Pla de l’Estany, Blanes, Calella, Cambrils, Castelldefels, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, La Seu d’Urgell, Lloret de Mar, Salou, Santa Susanna, Sort i Val d’Aran.