Cloenda de la quarta edició del Projecte Rossinyol a Blanes

L'alcalde Josep Marigó parla als participants en el projecte

L’alcalde Josep Marigó parla als participants en el projecte

La sala de plens de l’Ajuntament de Blanes va acollir ahir divendres la cloenda del Projecte Rossinyol, en què han participat 10 parelles formades per estudiants de la Universitat de Girona (UdG) i escolars. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquests alumnes.

El Projecte Rossinyol d’aquest curs 2012-2013 va iniciar-se a mitjans de novembre passat i s’ha tancat ara amb la cloenda que es va fer el passat divendres a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes. L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la regidora d’Ació Social i Cooperació, Susana Ramajo; i Òscar Prieto, coordinador del Projecte Rossinyol a la Universitat de Girona. Els acompanyaven a la sala els estudiants que han participat aquest curs en l’experiència, així com les seves respectives famílies.

Durant sis mesos, 10 mentors (estudiants de la UdG) i els seus corresponents mentorats (alumnes de dues escoles de Blanes) han compartit vivències i coneixements. Seguint l’objectiu que mena aquest projecte, els mentorats són alumnes d’origen estranger, i en el cas de Blanes estudien als col·legis Mossèn Joan Batlle i Napoleó Soliva.

Fotos: Ajuntament de Blanes

Fotos: Ajuntament de Blanes

Per aconseguir-ho, les 10 parelles que han format part del projecte durant aquest curs han fet una trobada d’unes tres hores un cop a la setmana, participant en diferents activitats de lleure que els han ajudat en la mútua coneixença. A partir del model Nightingale, el projecte Rossinyol està impulsat per la Universitat de Girona amb l’objectiu d’establir un vincle entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes nouvinguts de les escoles i centres de secundària de les comarques gironines que s’hi adhereixen.

Aquest ha estat el quart curs en què Blanes ha participat a l’experiència, que organitzen conjuntament Acció Social i Cooperació de l’Ajuntament de Blanes i la UdG. El projecte Rossinyol es va desenvolupar per primera vegada com a prova pilot a Girona el curs 2006-2007 i, a partir de llavors s’ha anat estenent a diverses localitats. L’èxit de l’experiència rau en què el resultat que s’obté tant per part dels estudiants de la UdG com dels seus mentorats va més enllà de l’àmbit acadèmic.

rossinyol_3L’acte el va tancar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, que va elogiar l’esforç dels estudiants que han participat a l’experiència, tant pel que fa als universitaris com als escolars: «Estem contents que hàgiu aprofitat el temps establint aquesta relació perquè, en definitiva, no tan sols us beneficiarà a vosaltres, sinó també a la ciutadania, a tota la població, ja que enforteix la convivència i la mútua coneixença».

A Blanes el Projecte Rossinyol es va fer per primera vegada el curs 2009-2010 amb 6 parelles de mentors i mentorats. En base a la positiva experiència que va significar, des de l’Ajuntament es va decidir seguir recolzant-lo, de manera que el curs següent es va augmentar a 9 parelles i a l’anterior del 2011-2012 van ser 11 les que van participar-hi.