La Biblioteca Comarcal de Blanes tindrà un horari especial ampliat en època d’exàmens

Imatge aèria de la Biblioteca Comarcal de Blanes / Foto: Xavier Pou

Imatge aèria de la Biblioteca Comarcal de Blanes / Foto: Xavier Pou

La Biblioteca Comarcal de Blanes posarà en marxa un horari especial amb l’objectiu que els estudiants que utilitzen l’equipament puguin disposar d’un lloc on preparar els exàmens, coincidint amb els dos períodes més intensos. L’horari especial es farà en dues èpoques de l’any. Serà del 24 de maig al 26 de juny i de l’1 de desembre al 31 de gener de 2014.

Durant aquests dies, la Biblioteca Comarcal obrirà de dilluns a divendres des de les 9:30 del matí fins les 20:30 hores, sense tancar al migdia com es fa a l’horari habitual. D’aquesta manera, s’aconsegueix que setmanalment s’incrementi en 10 hores més l’horari d’utilització d’aquest equipament que gestiona l’Ajuntament de Blanes.

La mesura no suposa cap alteració de l’horari del personal que treballa a la biblioteca, ja que habitualment ja ho fan en dos torns al matí i a la tarda. Al migdia és quan es tanca l’accés del públic i es continua treballant fent feines internes de gestió de l’equipament.

Segons la regidora d’Educació, Susana Ramajo, la idea l’han estat treballant amb la directora d’aquest equipament, Gemma Ciuró, i han pensat que aquesta és la millor opció: “Donem la oportunitat a la gent que necessita estudiar o un moment de tranquil·litat per preparar-se els exàmens perquè puguin fer-ho, i a més sense perjudicar als treballadors de la Biblioteca i sense treure-li hores al públic en general”.

Tant Susana Ramajo com la directora de la Biblioteca Comarcal coincideixen en desitjar que aquest horari especial l’aprofitin el major nombre possible d’estudiants durant les dues èpoques. Això és perquè, després que ja es va fer una prova pilot durant el darrer període d’exàmens a l’hivern, quan es va ampliar l’horari especialment, tan sols van utilitzar l’equipament una mitjana de 5 estudiants al dia.

Projecte de sala per estudiar

Durant les dues èpoques en què es faci l’horari especial de manera ininterrompuda, també es continuaran oferint els serveis de préstec, consulta i connexió a la xarxa, de manera que els usuaris no notaran cap diferència. Això, però, s’espera que sigui transitori mentre no es pugui posar en marxa la zona d’estudi que es vol habilitar al local contigu a la Biblioteca Comarcal que abans allotjava una Oficina de Turisme de Blanes i que ara està buit.

Segons la regidora de la Biblioteca Comarcal, aquest espai encara no es pot utilitzar encara perquè necessita una reforma, tot i que ja s’hi està treballant: “S’està estudiant i de moment només s’està plantejant. El departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes està fent un projecte per valorar també econòmicament quant ens pot costar fer alguna petita reforma que caldrà fer per adequar el local perquè sigui una zona d’estudi”.

També, s’haurien de connectar els dos espais, cosa la qual serà en canvi relativament més fàcil. Això és perquè, que quan fa 10 anys es van inaugurar els dos equipaments –la Biblioteca i l’Oficina de Turisme-, ja es va fer una separació adequada per si en el futur es decidia unir els dos locals.