L’Esbart Joaquim Ruyra celebra 50 anys de la seva fundació

Esbart_50L’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes començarà el proper cap de setmana del 18 de maig la celebració dels 50 anys de la seva fundació. El tret de sortida serà un acte protocol·lari i la inauguració d’una exposició que fa un repàs a la història d’aquesta entitat blanenca.

Des de l’esbart s’ha plantejat la celebració d’aquest mig segle de vida amb un doble objectiu: per un costat, la celebració d’aquesta efemèride i, per l’altre, fer una aposta decidida per acostar la dansa a tothom i per obrir l’entitat al poble, amb tot un seguit d’actes participatius.

esbart3L’acte oficial d’inauguració està previst que es faci la tarda d’aquest proper dissabte, 18 de maig, amb una ofrena al monument de Joaquim Ruyra i una ballada col·lectiva oberta a la participació de tothom qui vulgui amb la interpretació d’un fragment del Ball de Morratxes de Blanes i una sardana.

Tot seguit, hi haurà un acte institucional a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes encapçalat per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; el president de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, Jordi Núñez; i el president de l’Esbart Joaquim Ruyra, Lluís Pasqual. Per últim, l’acte inaugural es tancarà a la sala d’exposicions Maria Luisa García-Tornel, amb la inauguració de l’exposició del cinquantenari.

Actuació al Palau de la Música i Trobada d’Esbarts

Al llarg dels propers mesos s’han programat diverses activitats per celebrar aquest assenyalat aniversari, un cicle que culminarà al desembre amb un dinar de gala i la presentació del llibre 50 anys en dansa. Abans, però, entre totes les activitats programades, en destaquen dues.

D’una banda, el cap de setmana de l’1 i 2 de juny estarà dedicat a les escoles dels esbarts de Catalunya. Per aquest motiu, Blanes acollirà la Cloenda de la Roda Catalònia i la Trobada d’Esbarts Infantils i Juvenils de les comarques gironines. Això significarà la participació de més de 30 escoles d’esbarts d’arreu del territori, amb més de 500 balladors.

D’altra banda, el 10 de juny el cos de dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra, juntament amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials, actuarà al Cicle de Tardes del Palau de la Música Catalana amb l’espectacle DAD.EXE-Dret a decidir, executable que es va poder gaudir el passat estiu a Blanes, poc després de la seva estrena.