Arriba la primera semifinal del Destaca’t 2013 a Blanes

Cartell del concurs - concert

Cartell del concurs – concert

L’edició d’enguany del Destaca’t, que és la cinquena, comptarà amb 4 semifinals que es realitzaran entre els mesos d’Abril i Juliol a diversos indrets de les Comarques Gironines. La primera semifinal del concurs es celebrarà aquest proper divendres 26 d’Abril a l’Espai Creatiu Morralla de Blanes a partir de les 8 del vespre.

En aquesta primera semifinal hi participaran cinc grups: els gironins Gusto Raro; els Píxels, grup de pop/rock català; Asterium que toquen Death Methal; el cantautor Noel Biniés; i del grup de ska Komplot.

El guanyador d’aquesta semifinal tocarà el 29 de Juny a la Mirona, juntament amb la resta de finalistes que descobrirem a mesura que es realitzin les semifinals restants. El guanyador de la gran final del Destaca’t d’enguany tindrà l’oportunitat de tocar a l’Acampada Jove 2013 en el marc del concurs Música Jove.

La resta de semifinals es realitzaran a la Bombolla, el divendres 3 de maig; el 26 de maig a Sant Feliu de Guíxols, i per acabar l’1 de juny a Figueres.

BIOGRAFIA GRUPS – SEMIFINAL DE BLANES

Gusto Raro

Gusto Raro és un grup que va néixer a principis del 2008 format per quatre amics amb gustos musicals molt diversos, però essent el Rock l’estil musical principal. Van debutar al juny del 2008 tocant a la festa final de curs de l’IES Santiago Sobrequés. A partir d’aquell moment han tocat en indrets de tot tipus i a l’agost del 2009 graben la seva primera maqueta. Gusto Raro és un grup jove, amb ganes de moure’s i amb un estil totalment propi, sense cap influència clara. No es deixen influenciar per res no ningú, no segueixen cap moda, i els agrada el rock i poder gaudir de la musica, és per això que sempre tenen ganes de tocar sense que els importi l’hora o el lloc.

Els Píxels

Els Píxels són un grup pop/rock en català de Girona nascut l’abril de 2011. El grup està format per quatre components que són Pol Santaló, veu, guitarra i piano; Jan Santaló, bateria; Àxel Ruiz, guitarra i Víctor Gaydeliebana, baix i segones veus. Les seves influències musicals són molt variades. Per una banda, beuen de la tradició del rock en català amb lletres acurades com les de Els Pets i, per l’altra, tenen la base musical de grups americans com Sum 41, tot i que també, en alguns aspectes, comparteixen sonoritat amb grups de rock/pop anglès com The Kooks o Coldplay.

Asterivm

ASTERIVM és una grup de música de Death Metal amb temàtica romana (Roman Metal) creada a Empuriabrava per Sebas Silvera l’any 2009. Al 2011 van gravar el primer cd, Marching to Alesia, les cançons del qual parlen de batalles i cultura romana. En aquest mateix any i principis de 2012 van fer una gira titulada ALLIANCE TOUR per Catalunya (Barcelona, Estartit, Sant Adrià del Besòs, etc.) amb la banda DOOMINATION. Actualment treballen en el 2n disc, TRIVMPHVS ET GLORIA, amb simfonies i lletres completament en llatí.

Noel Biniés

Noel Biniés és un cantautor provinent de Sant Feliu de Buixalleu. Defineix el seu estil musical com l’indiefolkbluespopalternatiu, i després de participar en dos bandes musicals amb els seus amics, ara toca en “solitari”, tot i que li agrada aprofitar tota oportunitat de tocar amb altres músics.

Humà contemporani-contradictori com el que més, transita pel cel al igual que pel fang. Va aprendre a escriure cançons per gust i com a teràpia musical en l’intent de curació contra la bogeria de la vida i l’home modern, però sobretot perquè, com ell diu, li va donar la gana. Canta per amor a l’art i a les dones, però menja per amor a la seva panxa. Segons Biniés, tot té un sentit sense sentit, ell diu trobar-lo i tornar-lo a perdre, i creu que així serà fins el dia que la palmi.

Komplot

Komplot és un grup format al juny de 2012 per quatre amics de Blanes i Vidreres, Raül Perea (guitarra i cantant), Óscar Domínguez (guitarra, dolçainer i cantant), Imanol Fernández (bateria i segona veu) i Kike Rasal (baix i segona veu). Al principi van començar tocant versions, però ara mateix ja tenen gairebé quatre cançons pròpies i esperen tenir una producció encara més gran.

D’aquesta manera, han anat buscant un so propi passant per l’ska, el rock i el punk i les cançons tant en català com en castellà. Han tocat a Palafolls, Blanes, Vidreres, Maçanet de la Selva, etc. Els fets més transcendents han estat la festa major de Vidreres, els concerts a Barcelona a Razzmatazz 3 i a la sala Monasterio i una “mini-gira” de dos concerts que van fer a Itàlia on vam tocar a diversos locals de Como. Per altra banda, van guanyar el concurs de talents d’Arenys de Mar i tocaran a la festa major d’Arenys.