Més de 50 expositors participaran al III Birrasana de Blanes

birrasana_13a

Josep Andreu i Kevin Andreu Mc Carry i la regidora Lara Torres / Foto: JFG

Coorganitzat per l’Associació Birrasana, Cervesa Marina i l’Ajuntament de Blanes, la tercera edició de Birrasana – Festival de Cervesa Artesana de Blanes se celebrarà aquest 2013 durant el cap de setmana del 27 i 28 d’abril al passeig de Mar. Dissabte l’activitat començarà a les 11 del matí i es tancarà a la 1 de la matinada, mentre que diumenge es reprendrà de nou a les 11 del matí i finalitzarà a les 8 del vespre.

La presentació de Birrasana s’ha fet avui al migdia a prop de Sa Palomera, amb la presència de la regidora de Promoció de la Ciutat, Lara Torres, i dels germans Josep Andreu i Kevin Andreu Mc Carry, organitzados i responsables de la firma Cervesa Marina. El principal objectiu del III Birrasana segueix sent donar a conèixer i promoure de la mà dels mateixos productors la cultura de la cervesa artesana. Els cervesers presentaran en els seus estands les varietats habituals així com d’altres expressament elaborades per a la ocasió.

birrassana_b

Participaran 52 productors, que explicaran als clients les característiques de les seves elaboracions

L’èxit de les dues anteriors edicions consecutives situa Birrasana com a clar aspirant a consolidar-se com el principal festival cerveser d’àmbit estatal i posicionar-se entre els més importants arreu d’Europa. Prova d’aquest prestigi és que en l’edició de 2013 ha tornat a augmentar el nombre d’expositors, més de 52 productors catalans, dels Pais Vasc, Galicia, Asturias, Regne Unit i Italia, després que l’any passat van haver 35 empreses. En aquest sentit, l’organització ha posat especial interès a facilitar la presència tant dels expositors com dels visitants.

Entre els primers, una novetat serà la comercialització de kits per produir cervesa casolana. Un equip senzill té un cost d’entre 100 i 150 euros, que permet fer un petita producció per autoconsum i començar a dominar la tècnica cervesera.

1er Concurs Nacional de Cervesa Casolana

En la línia de les dues anteriors edicions, al III Birrasana hi haurà tallers i activitats relacionades amb la cervesa, destacant en aquest sentit el 1er Concurs Nacional de Cervesa Casolana organitzat per l’ACCE (Associación de Cervezeros Caseros Españoles) i l’Associació Birrasana.

També hi haurà tallers i xerrades impartits per l’ACCE, maridatges cervesers, maridatge de cerveses amb formatges i la presentació del llibre Noves Sensacions gastronòmiques del Racó d’en Cesc, que anirà a càrrec d’Edgar Rodríguez i Toni Romero, sommelier de cerveses i xef d’aquest restaurant respectivament. Aquestes activitats s’allotjaran a la sala d’assaig del Teatre de Blanes, mentre que el lliurament de premis als guanyadors del concurs de cervesa artesana casolana tindrà lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Blanes el diumenge a partir de les 15:30 hores.

Música, gastronomia i entreteniments per grans i petits

birrasana_13cEl III Birrasana torna a comptar amb un component musical important, ja que els organitzadors consideren que el festival no s’entendria sense música en viu. De cara a la present edició de 2013 s’ha posat molta cura en què l’oferta musical representi un destacat reclam per al públic. Per això, diversos DJ ambientaran la festa i tant a la tarda com a la nit de dissabte actuaran grups de cert renom, així com formacions locals. Dissabte, a l’escenari del festival actuaran els grups Ressaka, Revuelta, Sin City (Tribut a AC/DC) i So What ?, mentre que diumenge l’ambientació musical anirà a càrrec de Santi al natural.

Un altre atractiu destacat del III Birrasana és l’oferta gastronòmica que, com també sol ser habitual, serà variada, de qualitat i a preus molt populars per poder gaudir molt més acompanyant amb un bon menjar la bona cervesa. Així, hi haurà pizzes al forn de llenya, entrepans, montaditos, menjar típic alemany, pop a la gallega i carn a la brasa.

El Festival Birrasana de Blanes vol ser també un esdeveniment obert a tota la família, sense excloure la mainada. Per aquest motiu, es tornarà a disposar d’un parc infantil tancat i atès per monitors amb diferents atraccions inflables per a nens i nenes de totes les edats. A prop, s’ubicarà una carpa per vendre begudes no alcohòliques. Paral·lelament, durant el festival també es desenvoluparan diferents entreteniments amb espectacles d’animació i pallassos.