Més de 300 joves cristians d’arreu de Girona celebraran la Pasqua a Blanes

Logotip de la Pasqua Jove

Logotip de la Pasqua Jove

La delegació de joves del Bisbat de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i la col·laboració de diverses empreses i particulars del municipi, han organitzat la celebració de la Pasqua Jove 2013 que tindrà lloc a la població de la Costa Brava el proper dissabte 30 de març.

Es tracta d’una trobada dels joves cristians d’arreu de comarques gironines que es fa cada any coincidint amb la festa de Pasqua i que s’organitza de manera itinerant per anar canviant de seu. En aquest sentit, la darrera vegada i única vegada que aquest esdeveniment va tenir lloc a Blanes va ser l’any 1985, quan van assistir-hi al voltant d’un miler de persones.

Aquest 2013 la previsió és que participin a la jornada de Blanes uns 300 joves. L’objectiu de la trobada és aplegar joves de les diferents parròquies del Bisbat de Girona i, a banda de conèixer-se millor, celebrar la Pasqua.

L’intercanvi d’experiències serà especialment interessant durant la tarda, quan s’han organitzat sessions de treball que tractaran diversos temes d’actualitat que els afecten. Un dels temes que s’ha triat per debatre serà, per exemple, com els valors cristians poden ajudar a superar la crisi econòmica.

La Pasqua Jove que se celebrarà a Blanes ha escollit com a lema Ell és la Roca, que simbolitza la figura de Jesucrist, així com la població on es farà la trobada, a través de la Roca de Sa Palomera, el perfil de la qual s’ha pres com a referència al logotip, així com al vídeo-clip que s’ha fet en motiu d’aquest esdeveniment.

Justament per aquest motiu, alguns dels actes que s’han preparat per dissabte giraran entorn aquest escenari natural, a més de l’himne de la Pasqua Jove que s’ha compost especialment per a la ocasió titulat Tu seràs la Roca i que ha estat interpretat per l’Orquestra Diocesana de Girona. Pel que fa al vídeo-clip de promoció, s’ha titulat Vine a Blanes, vine a la Pasqua Jove, i avui dimarts s’ha començat a difondre.

Ingredients de la Pasqua Jove Blanes 2013

La trobada està previst que comenci pels volts de les cinc de la tarda, amb la benvinguda que anirà a càrrec de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i del rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura. Després, els participants pujaran a un vaixell que rodejarà la Roca de Sa Palomera i mostrarà als visitants des del mar alguns dels llocs més emblemàtics del municipi: el nou port, la punta de Santa Anna i Cala Bona, entre d’altres.

Després del breu viatge en vaixell serà quan per un costat els més joves participaran a diversos jocs i gimcanes que es faran al passeig, mentre que per l’altre els més grans assistiran a tres sessions de treball que es faran de manera rotativa al Centre Catòlic i a l’Ermita de l’Esperança. A les vuit del vespre s’oferirà un concert de música en viu al passeig de mar amb un grup que farà versions de temes de rock català i després hi haurà un sopar popular a la plaça de l’Església.

Imatge de la Pasqua que van celebrar els joves cristians l'any 2012 a Besalú

Imatge de la Pasqua que van celebrar els joves cristians l’any 2012 a Besalú

Cap a quarts d’onze de la nit hi haurà un acte carregat de simbolisme que tindrà com escenari la roca de Sa Palomera, on hi haurà un esclat de focs d’artifici perquè després, des del seu centre, baixi una torxa que s’acompanyarà en processó fins a tornar de nou a la plaça de l’Església. La processó integrarà nombrosos símbols, com ara les palmes de Pasqua i banderes que representaran els diferents col·lectius de joves escoltes que participaran a la trobada de Blanes.

L’objectiu és remarcar la simbologia de portar el foc, la llum, des de la Roca de Sa Palomera fins a la plaça de l’Església, on hi haurà muntada una foguera que s’encendrà amb la torxa que s’haurà escortat en processó. Serà llavors quan el bisbe de Girona, Francesc Pardo, encendrà el ciri Pasqual amb el foc de la foguera i entrarà a l’interior de l’Església Santa Maria, on es celebrarà la Vetlla Pasqual. La trobada de la Pasqua Jove a Blanes es tancarà finalment a quarts d’una de la matinada amb una xocolatada.

Pasqua Jove 2.0

Com a tret especial, aquesta Pasqua Jove comptarà amb les noves tecnologies per a ser retransmesa en directe. Concretament es tracta de l’ús del hashtag de twitter #PJ2013BLANES, el qual ja s’ha començat a fer servir per a la promoció, sobretot les darreres setmanes de Quaresma. La de Blanes serà la primera Pasqua Jove 2.0.

Per a l’organització de la Pasqua Jove Blanes 2013 s’ha comptat amb la col·laboració de les Parròquies de Santa Maria, Santa Teresa i Sagrada Família de Blanes, l’Ajuntament de Blanes, la Comissió d’Agermanament amb Sant Pau de Dapaong, el Centre Catòlic de Blanes, l’AEiG Pinya de Rosa de Blanes, els amics Diables Pau i Pol, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes, DofiJet Boats, Fe i Llum, Somriures, l’Orquestra Diocesana de Girona, la Vicaria per a la Pastoral Funcional, el Departament de Ràdio del Bisbat de Girona i Agents de Pastoral amb joves del Bisbat de Girona.