Els joves d’EUiA i d’ICV de Blanes reparteixen 1.000 tapes de xoriço contra la corrupció

ICV-EUiA ha fet propostes contra la corrupció que han estat rebutjades

ICV-EUiA ha fet propostes contra la corrupció que han estat rebutjades pels partits majoritaris

Ahir diumenge al matí els joves de l’Alternativa Jove d’EUiA i Joves d’Esquerra Verda van organitzar un acte reivindicatiu al passeig de mar de Blanes, en contra de la corrupció, amb una xoriçada popular en la que s’han repartit mil tapes de xoriços i vi sota l’eslògan «Els ‘chorizos’ ens els mengem….».

Els darrers casos de corrupció que recentment s’han destapat a la comarca de la Selva, però també els que afecten directament les cúpules dels diferents partits, estan evidenciant la crisi d’un sistema corrupte que ha utilitzat les estructures del país pel benefici propi.

El cas Palau, Crespo, Turisme, Pallerols, Mercuri, etc., són mostres de la impunitat amb què molts càrrecs actuen per finançar els partits o actuacions personals, i en un context d’una justícia lenta i sense recursos que actua tard, i quan actua, els governs de PP PSOE no dubten en concedir insults.

En aquests darrers 10 anys, la coalició ICV-EUiA ha proposat mesures contra la corrupció i ha denunciat aquestes pràctiques fraudulentes. Malgrat aixó les propostes presentades tant al parlament català com al Congrés de Diputats, per millorar la transparència dels partits i reduïr els casos de corrupció, han estat bloquejades i vetades pels partits majoritaris: CiU-PP-PSOE, amb la complicitat a vegades d’ERC, i s’han vetat propostes per millorar la transparència dels partits i reduïr els casos de corrupció.

 

Els joves han volgut manifestar amb aquesta activitat, la seva implicació en la denúncia de tots aquests casos que distorsionen la imatge dels polítics i creen malestar i desconfiança entre la ciutadania.