Més de mig miler d’escolars de Blanes visitaran l’Ajuntament durant aquest curs

Un grup d'lumnes del col·legi Napoleó Soliva ja han visitat l'Ajuntament

Un grup d’lumnes del col·legi Napoleó Soliva ja han visitat l’Ajuntament

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Blanes ha tornat a posar en marxa aquest curs 2012-2013 les visites guiades a l’edifici consistorial, perquè els escolars del municipi coneguin el seu funcionament.

Les visites es van deixar de fer l’any 2007 després que es van detectar uns desperfectes estructurals a la sala de plens, que van obligar a tancar-la al públic fins l’any passat.

L’objectiu d’aquesta activitat és que els alumnes coneguin tant l’edifici de l’Ajuntament com el seu funcionament administratiu i orgànic. D’aquesta forma poden ampliar la seva consciència social com a ciutadans. Perquè els alumnes en puguin treure un major rendiment, les tècniques d’Educació han preparat una guia didàctica que complementa. Així, un cop ja l’han fet poden posar a la pràctica el què han après emplenant diversos exercicis amb l’ajuda dels seus professors als seus respectius centres escolars.

L'alcalde Josep Marigó explica als escolars el funcionament dels plens

L’alcalde Josep Marigó explica als escolars el funcionament dels plens

Les visites a l’Ajuntament són un recurs educatiu que es proposa als alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i d’ESO. Cada centre escolar pot triar entre les activitats que se’ls ofereix a la guia i, en aquest sentit, aquest curs 2012-2013 han escollit fer una visita a les dependències de l’Ajuntament grups d’alumnes de pràcticament totes les escoles públiques, així com el Col·legi Cor de Maria.

A la seva arribada a l’edifici consistorial els alumnes són rebuts per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó. Abans de pujar al primer pis, els acompanya perquè coneguin les dependències de l’Atenció Municipal Integral al Ciutadà, l’oficina de l’AMIC, i els explica quina és la seva funció així com els serveis que ofereix. Posteriorment, acompanya els escolars fins al despatx d’alcaldia i a la sala de plens, on finalitza el recorregut.

L’alcalde dóna les explicacions

Durant la visita, l’alcalde explica als escolars l’organització de l’Ajuntament així com dels seus Departaments i els Serveis que ofereixen i, finalment, com funcionen els plens municipals i el sistema per escollir els regidors i regidores que el formen. Al final de la trobada els escolars disposen de prou temps per fer preguntes al batlle, ja sigui sobre qüestions que els poden haver sorgit durant la visita, o bé dels temes que han treballat amb anterioritat a les respectives aules.

Altres visites

Altres recursos de la Guia que es posen a l’abast dels centres educatius de Blanes són les classes d’educació viària, que organitza la Policia Local pels escolars de 5è de primària i les jornades de reflexió per a la mobilitat segura pels estudiants de 3r d’ESO a Batxillerat, o bé sessions pràctiques sobre diversos temes, com per exemple el compostatge o l’energia fotovoltaica.

També es poden fer visites a llocs com ara l’Arxiu Municipal, la prefectura de la Policia Local, el Jardí Botànic Marimurtra, la Depuradora d’Aigües Residuals, la Ràdio Municipal, l’oficina de Correus i Telègrafs o bé el Port i la Llotja dels pescadors, entre d’altres indrets.