La Guardia Civil recull un expedient de l’Ajuntament de Blanes relacionat amb el Consell Comarcal de la Selva

Aquest matí de divendres s’han personat a l’Ajuntament de Blanes quatre agents de paisà de la Guàrdia Civil de l’Agència Tributària per demanar que se’ls lliurés una documentació. Es tracta de l’expedient que té a veure amb la delegació de competències de la recaptació de tributs que va fer l’any passat l’Ajuntament de Blanes envers el Consell Comarcal de la Selva.

El vice-secretari de l’Ajuntament ha acompanyat els funcionaris policials fins a les dependències de l’Àrea d’Hisenda, on també hi havia l’Interventor de l’Ajuntament, per facilitar-los la documentació. Un cop han recollit el què havien requerit, els agents han marxat de les dependències municipals.

L’únic motiu de la visita dels agents de la Guàrdia Civil ha estat la recollida d’informació, sense emprendre cap altra mesura que aquesta. Des del primer moment, l’Ajuntament de Blanes s’ha posat a la seva disposició pel què han requerit.

Aquesta actuació de la Guardia Civil té relació amb l’operació Manga, que instrueix una jutgessa de Lugo, perquè investiga una suposada trama de suborns entre empresaris i polítics per a l’adjudicació de serves públics. En relació amb aquest cas, a Catalunya hi ha hagut quatre detencions, entre les quals la del president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria (CiU), que avui es previst que declari al jutjat de Lugo.