Opinió / Zones blaves a Blanes

El conflicte de les zones blaves genera crítiques als polítics blanencs dels últims anys

El conflicte de les zones blaves genera crítiques als polítics blanencs dels últims anys

Els darrers tres alcaldes de Blanes han arruïnat el poble i l’actual equip de govern ha decidit hipotecar el seu futur, malvenent a l’empresa SABA la concessió de les zones blaves pels propers deu anys, amb un acord que amplia l’espai de pagament a gairebé tot el municipi. I a aquest fet s’hi ha d’afegir que som un dels pobles de Catalunya on l’impost sobre vehicles de tracció mecànica és més car.

Les AA.VV. s’han mobilitzat contra aquesta desfeta i han aconseguit més de 5.000 signatures perquè es pari l’ampliació de les zones blaves, però per l’equip de govern, que va guanyar les eleccions amb menys vots (4.600) que signatures presentades, el que pensi el poble no té cap valor i han decidit seguir endavant amb el projecte, tal i com van manifestar a les AA.VV. a la reunió que es va celebrar el passat 4 de febrer. Les raons que dóna l’Ajuntament per justificar l’acord és que no hi ha un euro al calaix.

Un cop més, als ciutadans ens toca patir les conseqüències de la gestió dels polítics, mentre ells segueixen cobrant sous de luxe. Els tres darrers alcaldes de Blanes han provocat un forat de 60 milions d’euros. I el partit al que pertanyen els premia la magnífica gestió amb llocs de treball “a dit” on segueixen cobrant un sou públic que, segons s’ha publicat als mitjans de comunicació, és escandalós vistes la seva experiència i coneixements. I l’actual alcalde, Josep Marigó, suma al seu sou de l’Ajuntament el de la Diputació i s’emporta cada any cap a casa 90.000 euros, més que el president de l’Estat espanyol.

Ja n’hi ha prou, no? Penso que el poble de Blanes, juntament amb les Associacions i entitats hauríem de fer un plantejament per plantar cara als polítics municipals, perquè no els fa res que els ciutadans pateixin les conseqüències de la crisis i de la seva mala gestió mentre ells són els únics a qui no afecta la situació que en gran part han provocat.

Francisco Pumarola Nonell
Blanes