La regidoria d’Acció Social de Blanes posa en marxa el seu espai web

Imatge del nou espai web

Imatge del nou espai web

La regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes posa en marxa avui el seu nou espai web vinculat a la plana oficial del consistori, que millora els anteriors continguts que hi havia fins ara, i ho fa a través de l’adreça http://www.blanes.cat/acciosocial. Acció Social gestiona els temes de serveis socials i de solidaritat i cooperació.

La nova web és molt més funcional i el seu objectiu és que pugui arribar amb més facilitat a tota la ciutadania, ja que actualment s’ha detectat que encara hi ha ciutadans que desconeixen què es fa en aquesta àrea de l’Ajuntament. En aquest sentit, s’han actualitzat les dades de les diferents àrees i serveis del departament (Serveis Socials, Igualtat, Acollida i Habitatge) per tal d’oferir informació i facilitar l’accés als diferents tràmits de manera electrònica.

També s’han incorporat formularis i temaris a través dels quals es poden emplenar les instàncies que fan falta per accedir tant als serveis socials de l’Ajuntament de Blanes com de la Generalitat de Catalunya. D’altra banda, també s’hi ha afegit informació i documentació específica de diversos temes, com ara la Llei d’Estrangeria, la Llei contra la Violència de Gènere, la Llei de Dependència o bé les memòries del Departament, els plans locals i els informes sectorials, entre d’altres

La regidora de Serveis Socials i Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, recorda quins han estat els objectius que els han mogut a fer aquest canvi: «El principal objectiu era aquest: fer una bona web senzilla i molt funcional, que sigui fàcil d’entendre per a qualsevol persona i a qualsevol edat».

Un altre avantatge que es vol aconseguir amb la posada en marxa d’aquest nou espai, és que s’ha detectat que hi ha molts usuaris que no s’acosten per informar-se i/o rebre serveis per por o per vergonya, i ara podran accedir-hi anònimament, a través de la web. I és que, a manca de tancar la Memòria d’Activitats de l’any passat, el resum del 2011 recull que es van obrir al voltant de 13.000 expedients al Departament d’Acció Social. Susana Ramajo explica: «Si que és cert que l’augment ha estat molt significatiu durant aquests darrers 2 anys i mig especialment, però pensem que encara pot venir més gent que, de moment, no s’acosta a nosaltres per desconeixement».

Conferència sobre la Llei d’Estrangeria

Per últim, val a dir que al nou espai web interactiu també s’incorporaran novetats, últimes noticies, accions i funcions que permetran la interrelació amb les xarxes socials. En aquest sentit, val a dir que l’Àrea de Cooperació i Solidaritat ha organitzat per aquest proper dimecres, 13 de febrer, una xerrada que tindrà lloc a les 7 de la tarda a la Biblioteca Comarcal. La conferència es presenta amb el títol La Llei d’Estrangeria, novetats i recomanacions, i està especialment adreçada al col·lectiu d’immigrants del municipi.