Més de 1.500 persones han desfilat a la Rua de Carnaval de Blanes

  • Foto: JFG

    Foto: JFG

    La rua ha comptat amb 23 carrosses i comparses de Blanes, Girona, La Selva i el Maresme.

  • Milers de persones han omplert els carrers per gaudir-la al llarg del seu recorregut.

L’acte central per excel·lència del Carnaval de Blanes és la Rua que des de fa molts anys se celebra la tarda del diumenge. Enguany, com també és habitual, milers de persones s’han aplegat al llarg del recorregut de la Rua de Carnaval per poder admirar les disfresses de les gresques, les imaginatives carrosses que les acompanyaven i els balls de la desfilada.

Foto: JFG

Foto: JFG

Aquest 2013 han participat un total de 23 carrosses i comparses, que sumaven més de 1.500 persones. Majoritàriament provenien de Blanes, Lloret i Tossa, així com de diverses poblacions de La Selva, el Maresme i Girona. Pels volts de les cinc de la tarda, la rua ha iniciat el seu recorregut pel carrer Jaume I, i ha continuat per la plaça Solidaritat, rambla Joaquim Ruyra, plaça de Catalunya i passeig de la Marina. Les carrosses i comparses anaven precedides per la música en viu i en directe de la Banda Musical de Blanes.

Foto: JFG

Foto: JFG

Pel que fa als motius utilitzats per inspirar-se en la confecció de les disfresses, n’hi havia per a tots els gustos: des del llegendari Mad Max de la trilogia cinematogràfica que va protagonitzar Mel Gibson, passant per l’incombustible Mickey Mouse, bruixes i bruixots, una fantasia del mar a base de pops, nines de vudú, indis, una tribu de dones jirafa, escacs o fins i tot l’ambientació d’un mític local de jazz de Harlem, el Cotton Club, entre d’altres.

També hi havia una colla de Drag Queens, una altra força lligada al temps d’avui que duia per nom Fot un fred que pela, una altra que ha batejat la seva disfressa amb el títol On hi ha pèl, hi ha alegria o bé una de les entitats del municipi que ha desfilat amb la gresca titulada Los mochos de Blanes.

Han tancat la rua de Carnaval els membres de la colla més nombrosa que hi participava, la de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra, que també va encapçalar el vespre de dissabte el pregó del Rei del Carnaval. Un total de 135 persones s’han encarregat d’animar la gresca, que celebra els 50 anys que ha complert aquesta entitat blanenca. Justament per aquest motiu, una de les dues carrosses que l’han composat estava coronada per un monumental pastís d’aniversari amb una gogó girl acompanyada d’un grup de músics i un cantant que anaven animant l’ambient de gresca.

Concurs de Carrosses i Comparses

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

Coincidint amb la celebració de la rua, també s’ha celebrat el Concurs de Carrosses i Comparses, que repartirà tres primers premis per a tres categories diferents: per a carrosses que siguin de Blanes, carrosses d’altres municipis i comparses en general. Els tres primers classificats per a les dues primeres categories tenen els mateixos imports: 1.200 € pel primer premi, 800 € pel segon i 400 € pel tercer. Per últim, a la categoria de comparses el primer premi és de 600 €, el segon de 400 € i el tercer 200 €.

El II Carnaval de la Costa Brava Sud es tancarà a Blanes dimecres de la setmana vinent, amb diverses activitats en motiu de l’Enterrament de la Sardina, que comptarà amb la col·laboració de l’entitat blanenca Que Vingui qui Vulgui.