Alumnes de l’Oficina de Català de Blanes van visitar el Palau de la Generalitat

Un moment de la visita que han realitzat alumnes i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català

Un moment de la visita que han realitzat alumnes i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català

Una expedició blanenca formada per una setantena de persones, entre alumnes i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Blanes, va visitar el passat diumenge 27 de gener tres de les institucions catalanes més emblemàtiques del país: el Palau de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el Museu d’Història de Barcelona.

La visita va començar a l’Auditori del Palau de la Generalitat, on es va fer una introducció històrica sobre l’origen i les vicissituds d’aquesta institució catalana. A continuació, una guia va conduir el grup a la sala de premsa, el claustre gòtic, la capella, el Saló de Sant Jordi i el Pati dels Tarongers. Al llarg de la visita els alumnes van poder descobrir com, darrere de la façana neoclàssica del Palau, hi ha una barreja d’elements arquitectònics com a conseqüència de les diverses ampliacions de què ha estat objecte l’edifici des del s. XV fins a mitjan del s. XVII.

Després de la visita al Palau de la Generalitat, el grup va continuar el recorregut ben a prop: a l’edifici del davant on hi ha l’Ajuntament de Barcelona. Passant pel vestíbul i l’escala gòtica, es va recórrer el Saló de Cent, el Saló de la Reina Regent -on es duen a terme els plens municipals-, i el Saló de Cròniques, per admirar les pintures murals que expliquen l’episodi de Roger de Flor de les Cròniques catalanes.

Finalment, la visita al Museu d’Història de Barcelona va oferir una imatge molt real de com era la colònia romana de Barcino, que forma part dels orígens de la ciutat comtal. A partir de les informacions rebudes d’aquestes tres visites i com si d’un puzle es tractés, alumnes i parelles lingüístiques es van fer una idea força clara de la història de Catalunya i les seves institucions més emblemàtiques.