Presentació del programa d’actes de la Festa Major de Blanes, que se celebrarà del 22 al 28 de juliol

Durant la roda de premsa celebrada ahir, el tinent d’alcalde de Fires i Festes, Quique Pérez, va donar a conèixer alguns dels ingredients de la Festa Major de Santa Anna, del 22 al 28 de juliol.

El pregó de la Festa Major anirà a càrrec de la blanenca Melanie Serrano, exjugadora de futbol del CF Barcelona.

Ara pots rebre per WHASTAPP les nostres notícies. Clica en aquest enllaç , després a ‘Seguir’ i activa les notificacions 

Una de les novetats d’aquest any, a petició popular, és l’augment del nombre de balls i actuacions nocturnes que s’acolliran a la Plaça dels Dies Feiners per cobrir una franja de públic que havia reivindicat aquesta mancança.

Les actuacions nocturnes a la Plaça dels Dies Feiners començaran el dimecres 24 de juliol amb l’Esbart Joaquim Ruyra, mentre que els dies següents ho faran els grups Mil Notes, l’Orquestra Metropol, i Gerunda. Per la seva banda, a partir del dimarts 23 es posarà en marxa l’altre escenari de la Festa Major: l’esplanada de darrera el CAP-2, davant l’Estació d’Autobusos.

Els concerts en aquest recinte culminaran amb un grup en plena efervescència en l’actualitat, que barreja trap, reggaeton, dancehall i R&B: 31 FAM, que seran a Blanes la nit del dissabte 27 de juliol, completant la nit amb N-Secrets. Dies abans, hauran actuat en aquest mateix escenari els grups Alambre’s, els DJ’s de Flaix FM, Les que Faltaband, el DJ Xavi Fdz, La Reina del Pop, Encanto del Loco, i una nit de DJ’s amb música dels anys 90.

Ensorra’t

Com és habitual des de fa uns quants anys, el públic de Blanes i visitants també tindran a la seva disposició un escenari alternatiu, pensat i organitzat pels joves de la ciutat: l’Ensorra’t, a la platja del costat de l’espigó del Club de Vela Blanes. Aquí l’activitat començarà el dimecres 23 de juliol i s’allargarà fins el dissabte 27, i al llarg de quatre nits desfilaran grups que abastaran ritmes i estils de tota mena.

El programa de festes inclou durant set intensos dies activitats de tota mena: el correfoc a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera es farà aquest any coincidint amb la nit del Dia de Santa Anna, festivitat a Blanes: el divendres 26 de juliol. La Diada Castellera tindrà lloc a la Plaça Verge Maria la tarda del dissabte, després que el dijous la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima haurà fet el tradicional Pilar Caminant des del Carrer Nou fins la Plaça de l’Església.

Per la seva banda, la canalla podrà gaudir d’activitats adreçades al públic infantil i familiar les tardes del dimecres, dijous i dissabte a la Plaça dels Dies Feiners a partir de 2/4 de 7. Un altre dels llocs que gairebé cada nit inclourà actuacions és el de la Plaça d’Espanya, on hi ha l’Escenari de l’Esbart Joaquim Ruyra, així com l’escenari de l’Associació Cultural Joan Comorera, a l’antic camp de futbol, on i haurà activitats del 19 al 22 de juliol.

Els tres dies més tradicionals seran el dijous 25, amb la missa, concert, sardanes i ball de capgrossos a l’Hospital-Asil Sant Jaume. El divendres 26 de juliol és la jornada central, amb la missa, el ball de morratxes, sardanes, el concert de tarda i la nit de ball. I, per últim, tancant el periple de la Festa Major de Santa Anna, el diumenge 28 se celebrarà l’Aplec de l’Amor a Cala Bona, que inclourà un concert amb el popular pianista i cantant Manu Guix.

Fira d’Atraccions Inclusiva per a persones amb necessitats especials

Una de les altres novetats que inclou la Festa Major 2024 té a veure amb la Fira d’Atraccions que funcionarà a Blanes des del divendres 12 fins al diumenge 28 de juliol. Hi haurà tres dies en què es farà un horari especial perquè aquest entreteniment sigui més inclusiu.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Tant el recinte firal del Passeig de Mar com el què s’allotja a Els Pins-La Plantera començaran les jornades dels dies 12, 16 i 23 de juliol amb dues hores durant les quals la fira funcionarà sense llum i sense música. L

’objectiu és que tant els infants com persones en general, amb necessitats especials o amb alteracions sensorials, també puguin gaudir de la fira. Al Passeig de Mar l’horari inclusiu serà de 17 a 19 h, i al recinte d’Els Pins-La Plantera de 18 a 20 h.

52è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

Sense cap mena de dubte l’atractiu principal de la Festa Major de Blanes seran una vegada més les cinc nits de focs que propiciarà el 52è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava i Trofeu Vila de Blanes, que tindrà lloc del 23 al 27 de juliol. Cada nit, a partir de 2/4 d’11, el cel blanenc s’il·luminarà amb els efectes de cinc pirotècnies de prestigi: tres d’espanyoles, una italiana i una francesa.

Fotos: Ajuntament de Blanes